Hlavní obsah

Nejdůležitější moment v kariéře, glosoval český záložník Kalabiška postupový gól Senice

Senica

Na lavičce český trenér Zdeněk Psotka s asistentem Josefem Muchou, pět jejich krajanů na hřišti a na tribuně sedící další početná skupinka borců, kteří ještě nedávno působili v české lize. I takovou podobu mělo úspěšné vystoupení slovenského fotbalového celku FK Senica v I. předkole Evropské ligy proti MTK Budapešť. Vítězný gól na 2:1, znamenající postup do další fáze, vstřelil pár minut před koncem český záložník Jan Kalabiška.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Erich Brabec ještě v dresu Sparty.

Článek

„Jsem rád, že jsem takhle rozhodl zápas až ke konci, kdy hosté už neměli čas zareagovat. Jednou jsem se vydal po levé straně dopředu, Blackburn mi míč krásně prodloužil a bylo štěstí, že jsem se trefil přesně k tyči. Hráči soupeře byli o málo fotbalovější, ale dali jsme do toho více srdíčka a postoupili jsme asi zaslouženě. Nakoplo nás vyloučení hostí, rychle jsme vyrovnali a zaplaťpánbůh, že jsme skóre otočili," líčil Jan Kalabiška.

Kam by zařadil svůj pohárový gól? „Asi nejdůležitější moment dosavadní kariéry. Odveta byla stejně těžká jako první zápas. Ale těší mě, že to máme za sebou. Ale je možné, že příště proti Apoelu Nikósia nebudu hrát. Připraveno bude šest kvalitních hráčů, kteří proti MTK ještě nemohli nastoupit z administrativních důvodů," zamyslel se záložník, který v létě přivítal v senické kabině české spoluhráče Ericha Brabce, Frýdka, Varadiho, Koutného, Štěpánka i brankáře Švengera.

V klubu působí i Jaroslav Černý, Pavlík, Diviš, Petr Hošek. „Pro mě jedině dobře, že je tu tolik krajanů. Ale i kdyby přišli jen Slováci, parta by byla stejně dobrá," mínil Kalabiška, jenž začal v Senici svou druhou sezónu. „Zatím si držím místo i v silné konkurenci a jsem tady spokojený. Jsem v kontaktu s některými kluky z Brna, kde jsem hrál předtím. Občas se zajedu do Brna podívat. Kvituji, že Zbrojovka postoupila do ligy ze čtvrtého místa druhé ligy. Ale nikdo mě nekontaktoval, abych se vrátil, takže na návrat do českého fotbalu zatím nemyslím, " povídal Kalabiška.

Apoel Nikósie je někde jinde, míní Erich Brabec

Zkušený stoper Erich Brabec připustil, že postup přes MTK nebyl snadnou záležitostí. „Chleba se lámal už v první půli, kdy nás podržel brankáře Kamesch. Nevyužili jsme svoje šance, naopak Budapešť šla z penalty do vedení. Rozhodčí písknul pokutový kop, i když ho soupeř hodně nafilmoval. Přesto jsme vývoj otočili, ale celkově si musíme přiznat, že jsme nechali zápas dojít zbytečně do dramatického konce," bilancoval exsparťanský fotbalista, který má ze všech hráčů Senice nejvíce odehráno v mezinárodním měřítku.

„Jsme soudní a víme, že Apoel Nikósie je někde jinde než Senica. Měl jsem možnost hrát v předminulé sezóně proti kyperskému celku na soustředění ještě v dresu Sparty. Apoel bude proti nám nyní favoritem, ale rozhoduje se na hřišti. Věřím, že po doplnění základní sestavy o nově příchozí hráče, kteří už budou k dispozici, můžeme být herně silnější, než to bylo proti MTK," pravil Erich Brabec.

Reklama

Související témata: