Hlavní obsah

Kapitán Plzně Horváth: Trenér nám musí něco šoupnout, když prodloužil smlouvu

Plzeň

Dobrá nálada kapitána Plzně Pavla Horvátha neopustila ani na prahu nové sezóny. Viktoria do ní vstoupí už ve čtvrtek předkolem Evropské ligy v Gruzii a povede ji strůjce plzeňských úspěchů Pavel Vrba, který s klubem podepsal nový tříletý kontrakt. „Něco nám za to bude muset šoupnout,“ řekl s úsměvem Horváth.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Plzeňský kapitán Pavel Horváth se těší na novou sezónu.

Článek

Co říkáte na obměnu, která v kádru nastala?

Neprobíhá to nějak razantně, jen každého půl roku odejde nejlepší hráč (smích).

Vy se za něj nepovažujete?

Jak jsou na hřišti vyšlapaná místa před brankou a po sezóně se mění, tak mě vymění vyšlapaný kruh uprostřed hřiště. Tam je moje místo... Ale spíš jsem to myslel tak, že vždycky odešel někdo, s kým jsem nejvíc kamarádil: Réza, Jiras. Teď jsem se sčuchnul s Vencou Procházkou, tak doufám, že v zimě neodejde.

Jak zapadli do týmu noví hráči?

Mají kvalitu. Podle mě nebudeme slabší, než v minulé sezóně. Doufám, že náš fotbal zase bude bavit a k tomu by měli pomoci i noví hráči.

Měli někteří problém s adaptací?

To snad nikdo kromě Edgara (arménský záložník Malakjan). Ale hodně mu pomáhá trenér se svojí ruštinou (úsměv). Má veliký předpoklady, je to chytrej hráč a začíná na levé straně dělat věci, na který jsme byli zvyklí od Vaška Pilaře.

Takže noví hráči nebudou mít problém nahradit na krajích zálohy Petrželu s Pilařem?

Myslím, že ne. Všichni jsou kvalitní, parta je pořád stejně dobrá a noví kluci nemají žádnej problém, kromě toho, že musí zaplatit peníze. Stejně jako trenér, když prodloužil smlouvu (smích). Musíme zjistit, jakej má plat a podle toho stanovíme příspěvek do kasy... Ale on je rozumnej a minimálně nějaký kuřata nám do šatny šoupne, až bude příležitost.

Zmínil jste arménského záložníka Malakjana. Už jste na něm zkoušel nějaké vtípky?

Moc ne, jsme na něj hodní. My, kteří jsme byli někde v cizině, víme, že není žádná legrace být někde sám. Snažíme se mu pomáhat, sžívá se s týmem. Byl s námi na zápisném a viděl, čeho je to mužstvo schopný... První hodinu se divil a pak už byl taky dobrej (smích).

Vy jste se před pár dny blýskl na soustředění v Rakousku gólem do sítě Spartaku Moskva z nějakých pětačtyřiceti metrů. Zahřál vás u srdce?

Tohle vždycky potěší, taková pěkná srandička. Vyplynulo to ze hry, jejich gólman mě asi neznal a stoupnul si na malé vápno, i když byl celkem zkušenej. Jen je škoda, že mě po tom zápase nekoupili...

Řešíte hodně svou fotbalovou budoucnost? Kolik sezón vás ještě čeká?

Fakt nevím, jestli tohle je poslední sezóna v Plzni (vedle sedící manažer klubu Adolf Šádek: Určitě není). Když se mi budou vyhýbat zranění a bude zájem, končit určitě nechci. Ale musím být zdravej a hubenej... No a na konec kariéry si musím nechat dva roky do Břevnova, kde jsem s fotbalem jako malý začínal. Tam ještě půjdu... Hecovali jsme se na téma konce s Martinem Strakou (lídr plzeňských hokejistů) a řekli jsme si, že ještě růček dáme...

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen