Hlavní obsah

Loňský pohárový kolaps se opakovat nebude, je přesvědčen mladoboleslavský kouč Koubek

Mladá Boleslav

Jedno tvrdí mladoboleslavský kouč Miroslav Koubek před čtvrtečním vstupem na evropskou pohárovou scénu přesvědčivě - loňský kvalifikační kolaps se opakovat nebude. V minulé sezóně totiž jeho svěřenci skončili dřív, než se v Evropě pořádně rozkoukali, neboť okamžitě vypadli s kyperským AEK Larnaca. „Jsme zkušenější. A po příchodu nových hráčů silnější. Navíc i praktikovaným herním systémem jsme dál,“ chrlí ze sebe mladoboleslavský trenér Miroslav Koubek důvody, proč by si tentokrát měl jeho tým s islandským soupeřem Thór Akureyri ve druhém kvalifikačním předkole poradit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Miroslav Koubek na tiskové konferenci.

Článek

Loni skončilo mladoboleslavské účinkování v pohárové Evropě blamáží, neboť po prohře na Kypru a remíze v domácí odvetě se Koubkův tým ze soutěže okamžitě pakoval. „Nebylo to rozhodně jen kvůli vedru panujícímu v prvním utkání na Kypru, těch příčin bylo daleko víc. Postrádali jsme herní disciplínu, konfrontaci s Larnakou jsme nezvládli ani mentálně," přiznává s odstupem času mladoboleslavský trenér Miroslav Koubek.

Nad Islanďany máme navrch, tvrdí trenér

Letos jeho tým proklouzl na evropskou pohárovou scénu jen proto, že UEFA nedopustila, aby se na ní objevil vítěz českého poháru z Olomouce, na němž ulpělo podezření z korupce. Koubkův tým se chce nabídnuté šance pochopitelně chopit a neudělat podobnou ostudu, jako loni. A to přesto, že narazí zase na ostrovního soupeře, i když místo z evropského jihu tentokrát ze severu.

„Čeká nás houževnatý, kondičně dobře připravený, bojovný a disciplinovaný protivník, jehož hra je založená na dobré organizaci, fotbalovými kvalitami ale máme navrch my," nepochybuje trenér Středočechů, že jeho svěřenci čtvrteční první duel druhého předkola s Thórem Akureyri, který se hraje od 19 h, zvládnou.

Nic jiného ostatně nepřipouští ani sportovní ředitel klubu Ladislav Minář. „Hrajeme letos na třech frontách a jak v Evropské lize, tak i v domácí soutěži a poháru chceme ty nejlepší výsledky," hlásá před ostrým startem sezóny.

Ambicím odpovídají i nákupy

Mladoboleslavským ambicím odpovídají i letní nákupy. V modrobílém dresu se objevilo hned šest nových hráčů, mezi nimiž se objevují i známá jména - třeba ostravský Magera, teplický Smejkal, Ondřejka ze Slovácka nebo Nešpor z vršovických Bohemians.

„Poklona našemu managmentu, se všemi novými akvizicemi jsem nadmíru spokojen. A nic na tom nemění, že v některých případech šlo o přestup last minute, takže teď potřebujeme čas, aby si mužstvo sedlo," libuje si nad posílením kádru trenér Koubek, protože i nové akvizice by měly Mladé Boleslavi pomoci k tomu, aby se loňská blamáž na evropské pohárové scéně neopakovala.

Páska by měla Chramostovi pomoci

„Naším dlouhodobým záměrem bylo hráčský kádr obměnit a provzdušnit, což se podařilo. A to jsme nakupovali velice výhodně, neboť v porovnání s předchozími sezónami jsme srazili roční rozpočet pod sto miliónů korun. A v těchto mantinelech se držíme," pochlubil se Minář, jak dobře a hlavně výhodně fotbalová Mladá Boleslav nakupovala.

„Teď to ovšem musí potvrdit hráči a trenéři výkony a výsledky v sezóně, do níž ve čtvrtek startujeme," připomínal trenérovi Koubkovi i novému kapitánovi mladoboleslavského celku Janu Chramostovi.

„Zvolili jsme si ho sami, protože myslíme, že by mu mohla kapitánská páska pomoci. Všechno ostatní si v kabině i na place pohlídáme my starší," prozrazoval jeden z nejzkušenějších mladoboleslavských fotbalistů Adrian Rolko, jak ke změně kapitána došlo.

Reklama

Související témata: