Hlavní obsah

Boleslavský hrdina Magera: Snad se někdy dočkám i hattricku

Mladá Boleslav

Útočník Mladé Boleslav Lukáš Magera byl hrdinou svého týmu ve čtvrtečním souboji s islandským klubem Thór Akureyri. Dvěma góly přispěl k výhře 3:0 a sahal po hattricku, který mu však souzen nebyl. V dospělém fotbale ho v soutěžním zápase ještě nedal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Boleslavský Lukáš Magera se osvěžuje v utkání 2. předkola Evropské ligy s islandským celkem Thór Akureyri.

Článek

Lepší premiéru jste si snad ani nemohl přát...

Pro nového hráče je vždycky super, když mu takhle vyjde hned první zápas. A od útočníka se čekají góly, dal jsem dva a jsem za ně samozřejmě rád. Jen herně to mohlo být ještě lepší, protože jsem dost balónů ztratil.

Mohl jste dát i hattrick, levačkou jste jen těsně minul šibenici.

Na hattrick jsem myslel hodně, protože jsem ho v kariéře ještě nikdy nedal, když nepočítám přáteláky. Měl jsem velikou motivaci, asi osmkrát jsem vstřelil dva góly, tak snad se toho hattricku jednou dočkám.

Už se vidíte v dalším kole?

3:0 je určitě dobrý výsledek. Mohli jsme těch gólů dát i víc, ale myslím, že i tohle nám bude stačit. Pokud budeme hrát jako dnes, nemělo by nás v odvetě nic zaskočit.

Získal jste si fanoušky Boleslavi hned v prvním utkání?

Říká se, že fotbal se hraje pro ně. Snad je to vítězství potěšilo. A když vyvolávali moje jméno, to zas udělalo velikou radost mně. Byl to první zápas a věřím, že nám to takhle půjde dál i v lize. Je to takový můstek, ze kterého se můžeme odrazit.

Reklama

Související témata: