Hlavní obsah

Admira, nebo Žalgiris? To je jedno, postoupit musíme tak jako tak, zní ze Sparty

Praha

Fotbalisté pražské Sparty příliš neřeší, jestli ve 3. předkole Evropské ligy narazí na Žalgiris Vilnius, či Admiru Wacker Mödling, které jim dnes do cesty poslal los v Nyonu. Sparťané se shodují, že jejich cílem musí být postup do závěrečného play-off, ať už narazí na litevský, nebo rakouský tým. Pro Spartu by však byl prestižnější souboj s Admirou, v jejímž týmu hrál současný vedoucí letenského mužstva Miroslav Baranek a kde stále září exsparťanský záložník Patrik Ježek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Chceme do základní skupiny Evropské ligy, prohlašuje brankář Tomáš Vaclík.

Článek

"Ale nebudeme si vybírat soupeře, s kým bychom se chtěli utkat. Naším úkolem teď je, abychom načerpali co možná nejvíc informací o možných soupeřích. Ale pořád platí to, že se toužíme dostat do základní skupiny Evropské ligy, takže přes třetí předkolo chceme přejít také," uvedl kouč Vítězslav Lavička.

Kapitán Marek Matějovský má před očima loňský kolaps ve 4. předkole soutěže, kdy Sparta vypadla s Vasluí, což negativně poznamenalo celou sezónu. "O to větší motivaci teď máme, abychom loňský rok odčinili. Bez ohledu na soupeře jednoznačně budeme chtít jít dál," řekl Matějovský. Kdyby si mohl vybírat, dal by přednost Admiře kvůli jednoduššímu cestování do rakouské metropole. "Ale jinak opravdu nepreferuju žádného soupeře," poznamenal Matějovský.

Brankář Tomáš Vaclík se těší hlavně na to, že si ve 3. předkole odbude svoji premiéru v evropských pohárech, pokud ve zbytku přípravy uhájí post jedničky. "Ale nechci mluvit o tom, jestli jsme favority, nebo ne. Už jenom to, že jsme byli mezi nasazenými týmy, o něčem vypovídá. Naším snem je udržet se v Evropě co možná nejdéle a zažít si až cestu do základní skupiny," přál si Vaclík.

Na své "staré známé" by mohl narazit vedoucí sparťanského týmu Baranek, který v Admiře strávil sezónu 2008/09, kdy ještě tým z vídeňského předměstí nastupoval ve druhé lize. "Prožil jsem tam příjemný rok, kdy se už moje kariéra chýlila ke konci. Admira si před lety prošla těžkým obdobím, s novým prezidentem ale šla hodně nahoru, usadila se na špici rakouské ligy a kdybychom proti ní měli hrát, určitě by to nebylo nic jednoduchého. Pamatuju si i na tamní útulný stadiónek, kam ale nechodilo moc diváků," vzpomínal Baranek.

Reklama

Související témata: