Hlavní obsah

Boleslav si troufá na Enschede i Turku, Plzeň soupeře nekomentuje

Zatímco fotbalisté Plzně z pověrčivosti nekomentují svého možného soupeře pro 3. předkolo Evropské ligy, protože sami zatím postup přes gruzínské Rustavi nezkompletovali, hráči Mladé Boleslavi nahlas přemýšlejí, zda by bylo lepší vyzvat Twente Enschede, či Inter Turku. Byť i oni upozorňují, že nejprve musí splnit svůj úkol a po čtvrteční výhře 3:0 nad islandským Akureyri ještě uhrát potřebný výsledek ve venkovní odvetě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský Lukáš Magera by raději hrál proti Enschede.

Článek

Plzeň má nadějně rozehranou partii s Rustavi, na jehož hřišti vyhrála 3:1. Ale z jejího tábora dnes nezazněl žádný komentář k příštímu možnému soupeři, kterým by mohl být polský Ruch Chorzów, nebo Metalurg Skopje. "V tuto chvíli řeší Viktoria pouze odvetné utkání s Rustavi. Chceme duel po sportovní i organizační stránce zvládnout na jedničku a teprve v případě postupu začneme intenzivně řešit případnou další fázi kvalifikace," řekl tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Boleslavští jsou o něco konkrétnější, byť sami před druhým zápasem s Akureyri nechtějí nic zakřiknout. Pokud postoupí, mohou se prý směle měřit s nizozemským Enschede i finským Turku. "Osobně bych jednoznačně preferoval utkání s Turku, protože nizozemský fotbal je určitě výš než finský. S Turku by asi naše pozice mohla být o něco jednodušší než s Enschede, které dlouho patří do absolutní nizozemské špičky," řekl ČTK obránce Radek Šírl.

Magera by radši střílel góly do sítě Enschede

Podle Šírla je ale varováním, že Turku ve čtvrtek v prvním utkání v Nizozemsku uhrálo nadějnou remízu 1:1 a před domácí odvetou má dobrou výchozí pozici. "Pro mě osobně to je velké překvapení, ale zase to značí, že také Turku bude mít svojí kvalitu. Nic se ale nemění na tom, že bych radši šel na finský tým," uvedl Šírl.

Na dálku mu oponoval útočník Lukáš Magera, který by prý zase radši narazil na Enschede. "Hrají otevřený fotbal, jsou techničtí, což by nám možná svědčilo víc než Finové. Ale tady si jde už těžko vybírat. V každém případě nás čeká zajímavý soupeř. Ale myslím, že je v našich silách se s oběma rovnocenně utkat," poznamenal Magera.

A podobný názor zastával i obránce Michal Smejkal. "Naším prvořadým úkolem je zvládnout odvetu na Islandu a pak můžeme myslet na další kolo. Jisté je, že pokud postoupíme, určitě nás čeká těžší soupeř než Akureyri. Je těžké si vybírat. Laicky se může zdát, že Turku bude přijatelnější, ale když uhráli remízu v Nizozemsku, tak to o něčem vypovídá. Turku by pro nás asi bylo trochu neznámou," uvedl Smejkal. "Ať to dopadne jakkoliv, musíme si hledět hlavně sami sebe. Máme na to, abychom se s oběma týmy poměřili," věřil Smejkal.

Reklama