Hlavní obsah

Nejdu přes mrtvoly, lituje absence Chramosty jeho nástupce Nešpor

Akureyri

Smůla kamaráda mu otevřela místo do základní sestavy, ale útočník mladoboleslavských fotbalistů Martin Nešpor je ze zranění konkurenta a nového kapitána týmu Jana Chramosty rozpačitý. Sám nečekal, že by se před odvetou 2. předkola Evropské ligy na hřišti islandského Akureyri dostal takovou shodou okolností. Nešpor, letní posila Boleslavi z Bohemians 1905, se v "základu" touží udržet, ale zároveň přeje rychlé uzdravení Chramostovi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Jan Chramosta si na Islandu nezahraje

Článek

Ten je však s vážným zraněním kolena až na půl roku mimo hru. "Je hodně nepříjemné, co se Chramovi (Chramostovi) stalo. Budu sice hrát, ale nejsem takový, že skáču do sestavy přes mrtvoly. Jsem totiž normální a slušně vychovanej kluk," líčil Nešpor. "Všichni Honzovi přejeme to nejlepší. I takové věci ale k fotbalu patří, je to takový koloběh. Příště se můžu zranit já a někdo půjde místo mě," přemítal Nešpor.

Chramosta, také Nešporův parťák z reprezentační jednadvacítky, si koleno pochroumal v neděli. O dva dny později už Nešpor od kouče Miroslava Koubka věděl, že při odvetě v Akureyri, kde Boleslav bude hájit výhru 3:0 z prvního utkání, půjde na hřiště od začátku.

Zranění vypadalo nevinně

"Chram se zranil, přitom to vypadalo dost nevinně. Normálně vystřelil, přilehl si koleno a už to bylo...," popisoval Nešpor. "Trenér mně už v úterý řekl, že budu hrát místo něj. Jsem rád, že to vím takhle dopředu. Můžu se v klidu připravit, rozleží se mi to v hlavě," uvedl Nešpor.

V létě do Boleslavi mířil s tím, že v klubu nahradí právě Chramostu, který měl několik zahraničních nabídek. Když Chramosta zůstal a navíc se stal novým kapitánem, Nešpor bez reptání přijal roli čekatele na šanci.

"Ani jsem to neřešil. Původně se zdálo, že Chram opravdu odejde pryč, ale pak jsem to už vůbec neřešil. Vzal jsem to jako realitu. Stejně jsem do Boleslavi šel s tím, že se musím prát s mnohem větší konkurencí než v Bohemce," líčil Nešpor, který se v české nejvyšší soutěži chystá na svoji čtvrtou sezonu. "Bohemce jsem vděčný za to, že mi tam pomohli trenéři Hoftych, Medynský a Hradecký i Lukáš Přibyl (bývalý ředitel) a vytáhli mě z dorostu do velkého fotbalu. Ale do Boleslavi jsem šel proto, abych udělal další krok v kariéře," vysvětloval.

Upřímně říká, že nepředpokládal svůj tak brzký start v základní boleslavské sestavě. Byť mu nahrálo Chramostovo zranění. "Říkal jsem si, že si musím počkat na šanci, když je tady sestava tak nabitá," uvedl Nešpor. Těší se i na to, že si poprvé v kariéře zahraje od začátku zápas evropského poháru. V prvním duelu s Akureyri odehrál "jen" poslední čtvrthodinu. "Hlavně nesmíme nic podcenit, i když máme relativně nahráno. Islanďané jsou válečníci, nic jen tak nevzdají," varoval Nešpor.

Reklama

Související témata: