Hlavní obsah

Plzeň - Rustavi 2:0Západočeši jsou ve 3. předkole Evropské fotbalové ligy. Gruzínského soka sestřelili za deset minut

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Ďuriš 1 : 0
10. Darida 2 : 0
Záznam online reportáže

Jan KrůtaPrávo

Fotbalisté Plzně splnili povinnost. Po výhře 3:1 v Gruzii byla sice odveta utkání Evropské ligy formalitou, ale přesto během deseti minut ukázali hráčům Metalurgi Rustavi, kdo je v tomhle předkole pánem. Dvěma góly je zadupali do země a bylo hotovo. Západočeši postoupili do 3. předkola soutěže, ve kterém vyzvou polského vicemistra Ruch Chorzów.

Foto: Petr Eret, ČTK

Radost plzeňských fotbalistů, postup do 3. předkola Evropské ligy Západočechům neunikl.

Článek

Plzeň s Chorzówem sehraje první zápas ve čtvrtek 2. srpna na půdě soupeře, odvetu o týden později doma.

Trenér Pavel Vrba neponechal nic náhodě, a i když si jeho tým přivezl z Gruzie luxusní náskok, poslal do boje nejsilnější možnou sestavu. Tedy bez distancovaného kanonýra Bakoše a zraněného stopera Čišovského.

Fanoušci Viktorie hned na první domácí zápas sezóny téměř vyprodali stadión (chybělo jen pár volných míst) a ti, kteří o něco déle stáli ve frontě na klobásu, si mohli drbat hlavu. Už v 10. minutě to bylo 2:0. Plzeň se do soupeře zakousla a hráči Rustavi místy nevěděli, co se s nimi děje. Už v 7. min. poslal Horváth pas na rozběhnutého Limberského, ten z levé strany odcentroval přesně na hlavu Ďuriše a domácí vedli.

A za chvíli to bylo 2:0. Balón po střela Malakjana se dostal k Fillovi, ten ho přiťukl Daridovi a mladý plzeňský klenot trefil z hranice šestnáctky parádně do šibenice. Vypadalo to na gólové hody, jenže skutek utek.

Plzeň dvougólové vedení uspokojilo. Pak už to byl jen profesorský fotbal se soupeřem, který moc nekousal.  Domácí drželi balón, kombinovali, ale taky chybovali a výsledkem byla neslaná nemastná hra bez větších šancí.

Naopak ve druhé půli vyslal na plzeňskou branku první varování hostující Dobrovolski, který z třiceti metrů trefil břevno. To předvedl na straně druhé i arménský záložník Viktorie Malakjan, jen s tím, rozdílem, že míč napálil trestuhodně do břevna z malého vápna. Dakší gól už Plzni souzen nebyl.

Odveta 2. předkola fotbalové Evropské ligy:
Viktoria Plzeň - Metalurgi Rustavi 2:0 (2:0)
Branky: 7. Ďuriš, 10. Darida. Rozhodčí: Berntsen - Nebben, Opland (všichni Nor.). Diváci: 11.446. První zápas 3:1, postoupila Plzeň.
Sestavy:
Plzeň: Bolek - Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Fillo (63. Hora), Kolář (82. Hanousek), Malakjan (77. Řezník) - Ďuriš. Trenér: Vrba.
Rustavi: Bediašvili - Kakušadze (46. Lobjanidze), Machviladze, Intskirveli, Suchiašvili - Japaridze, Maisuradze, Dobrovolski, Gecadze (74. Kavtaradze) - Mikaberidze - Tatanašvili (61. Sicharulidze). Trenér: Žoržikašvili.

Reklama

Související témata: