Hlavní obsah

I proti Chorzówu bychom měli být favoritem, říká Darida

Hned ve druhém soutěžním zápase sezóny vstřelil Vladimír Darida lahůdkový gól. Záložník, za něhož v létě nabízel ruský Krasnodar v přepočtu 150 miliónů korun, ale on prodloužil smlouvu v Plzni, pomohl svému klubu nádhernou trefou do šibenice branky gruzínského celku Metalurgi Rustavi k postupu do 3. předkola Evropské ligy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vladimír Darida hovoří s novináři

Článek

Dáváte takové góly často?

To zas ne. Neříkám, že byl náhodný, snažil jsem se balón trefit na zadní tyč. Ale zapadlo to tam krásně. Možná to byl nejhezčí gól kariéry, nebo aspoň jeden z těch hezčích.

Po deseti minutách jste vedli 2:0, ale pak jakoby tým přestal hrát. Nastalo uspokojení?

Prostě jsme to v klidu dohráli. Nechtěli jsme zbytečně ztrácet síly, vzhledem k výhře 3:1 v Gruzii bylo po dvou gólech hotovo. Snažili jsme se držet balón a zbytečně se neunavit, protože je před námi spousta důležitých zápasů.

V dalším předkole Evropské ligy vás čeká polský Ruch Chorzów. Budete taky favoritem?

Určitě to bude daleko kvalitnější soupeř než Rustavi. Sice jsem je hrát ještě neviděl, ale když skončili druzí v minulém ročníku polské ligy, tak to o něčem svědčí. Ale i přesto si myslím, že bychom měli být favoritem.

Jak se vám hraje v záloze s novými spoluhráči na stranách, kteří nahradili Petrželu s Pilařem?

Oba kluci (Fillo a Malakjan) jsou v pohodě. Zvládají to dobře a doufám, že v takových výkonech a hlavně výsledcích budeme pokračovat.

Reklama

Související témata: