Hlavní obsah

Plzeňští fanoušci uráželi UEFA. Klubu hrozí trest

Hladký postup do třetího předkola Evropské ligy Viktorii Plzeň možná trochu zkořkne. Klubu hrozí pokuta za to, že skupinka fanoušků při čtvrteční odvetě 2. předkola s Metalurgi Rustavi urážela Evropskou fotbalovou federaci UEFA. Zhruba desítka mladíků v sektoru domácích vlajkonošů nejprve písmeny na svých tričkách vytvořila nápis hanobící UEFA a následně ve stejném duchu přidala také skandovaný pokřik.

Foto: Petr Eret, ČTK

Radost plzeňských fotbalistů, postup do 3. kola Evropské ligy Západočechům neunikl.

Článek

"Je to obrovská škoda a především zbytečný zásah do jinak skvěle nastartované spolupráce mezi klubem a fanoušky. Ihned po utkání jsme se setkali se zástupci kotelníků, ujistili nás, že se jedná o samostatnou akci zmíněné desetičlenné skupiny," řekl tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

"Ani to však nic nemění na tom, že klub nemine výrazná pokuta ze strany UEFA. Jelikož se ze strany příznivců Viktorie jedná o opakovaný problém v tomto směru, bude se postih pohybovat velmi pravděpodobně v řádu desítek tisíc eur," dodal.

Fanoušci Plzně se podobně provinili například loni při předkole Ligy mistrů s Kodaní, když za hanlivý transparent proti UEFA dostala Viktorie pokutu 12 000 eur (asi 293 tisíc korun).

Reklama

Související témata: