Hlavní obsah

Ježek se těší na Spartu, Admira podle něj nemá co ztratit

Mödling

Fotbalový záložník Patrik Ježek se těší, že si ve třetím předkole Evropské ligy zahraje proti Spartě Praha, kde před devíti lety krátce působil. Pětatřicetiletý záložník, který ve čtvrtek pomohl Admiře Wacker Mödling dvěma brankami k výhře 5:1 a postupu přes litevský Žalgiris Vilnius, považuje i po jasném vítězství českého vicemistra za favorita. Jeho rakouský celek však nemá v srpnovém dvojzápase co ztratit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparta bude podle Ježka favoritem

Článek

Po úvodní remíze 1:1 ve Vilniusu zkušený hráč nečekal, že by Admira mohla soupeře před vlastním publikem deklasovat pěti góly. "Nic nenasvědčovalo tomu, že doma to zvládneme takovým způsobem. Když si sice člověk přečte výsledek 5:1, tak je to rozdíl třídy, ale nebylo to tak," řekl Ježek.

"Sice jsme vedli už ve 14. minutě 2:0, ale potom jsme dostali gól na 1:2 a přeci jenom bylo vidět, že jsme nehráli tak jako těch dvacet minut. Naštěstí jsme dali na 3:1, což nás uklidnilo, ale kdybychom ve 46. minutě dostali gól na 2:3, tak by ten zápas vypadal úplně jinak. Můžeme tedy mluvit i trochu o štěstí," doplnil plzeňský odchovanec, který v celku z vídeňského předměstí začíná třetí sezónu.

Po svém druhém zásahu v 52. minutě už věděl, že Admira utkání dotáhne do vítězného konce. "Když to bylo 4:1, tak jsem si říkal, že bychom tři góly už asi dostat neměli, ale znáte fotbal. Potom, co jsme dali na 5:1, už bylo definitivně rozhodnuto," řekl bývalý sparťanský záložník, jenž si za pražský klub během podzimu 2003 zahrál jedenáct zápasů.

Spartu považuje za favorita

Po losu 3. předkola EL a ještě před odvetou se Žalgirisem Ježek uvedl, že Spartu považuje za favorita. Svůj názor nezměnil ani po jasné domácí výhře. "My se se Spartou nehodláme měřit, když jsme ještě před dvěma roky hráli druhou ligu. Takže platí to, co jsem řekl. I když výsledek 5:1 dodá sebevědomí, tak bychom museli dvakrát perfektně zahrát, abychom mohli jít dál," uznal autor jedenácti branek z minulé sezony rakouské ligy.

"My nemáme co ztratit, protože jako nováček jsme se umístili na třetím místě a tohle je pro nás takový bonus. My jsme za to rádi a já doufám, že ty dva zápasy si užijeme a snad neuděláme žádnou ostudu," doplnil Ježek, jenž si v Rakousku při štacích v Innsbrucku, Austrii Vídeň, Salcburku a Paschingu udělal dobré jméno a celkem zde slavil i čtyři mistrovské tituly.

Sám Spartu v poslední době příliš nesledoval, takže trenérovi Dietmarovi Kühbauerovi prý ani nemůže poradit. Na první sobotní ligový zápas Letenských s Duklou však do Prahy zamíří asistent Admiry. "Ten si snad udělá nějaký obrázek, jak Sparta hraje, a doufám, že nám něco prozradí, jak ji trochu přibrzdit. Nechceme se prodat zadarmo a doufám, že Spartu trochu potrápíme. Snad si vytvoříme takovou pozici, aby ještě v Praze bylo o co hrát," konstatoval Ježek.

Určitě nebude mít dilema s oslavami v případě zásahu do sítě bývalého zaměstnavatele. "Já když dám gól, tak moc neslavím, takže ani kdybych se trefil proti Spartě, tak bych v tom nic zvláštního nehledal. Přeci jenom už je to devět let, co jsem tam hrál, a notabene jsem tam byl jenom šest měsíců. Rád se podívám do Čech, ale žádný hodně emotivní zápas to pro mě v žádném případě nebude," dodal.

Reklama

Související témata: