Hlavní obsah

Matějovského nechala Sparta doma, i tak chce z Vídně přivézt postupovou naději

Praha

Remíza 1:1 na Dukle nebyla pro fotbalisty Sparty optimální soutěžní premiérou nové sezóny. Na paniku je však ještě brzy a do pohárů mohou vstoupit jiným způsobem. Třetí předkolo Evropské ligy otevřou ve čtvrtek na hřišti vídeňské Admiry jako favorité vzájemného duelu. Zápas se hraje od 21:05 a přímý přenos mohou diváci nakonec sledovat na Sport1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Vítězslav Lavička chystá Spartu na předkolo s vídeňskou Admirou.

Článek

Sestavu si ještě Vítězslav Lavička nechá projít hlavou. Jedno je však jisté, ani ve Vídni nenastoupí zraněný kapitán Matějovský. „Marek s námi ani neletí. Potřebujeme ho stoprocentně zdravého, což ještě není. Do týmu se naopak vracejí Kadlec a Zápotočný. Letíme si pro výsledek, který nám dá naději do odvety," avizoval trenér na ruzyňském letišti.

Role spolehlivého průvodce výpravy se může ujmout Miroslav Baranek. Vedoucí týmu se po třech letech vrací na stadión klubu, jehož dres oblékal. To se však ještě Admira Mödling teprve hrabala ze druhé ligy výš.

„Admira žije ve stínu Austrie a Rapidu. Nahoru jí hodně pomohl trenér Didi Kühbauer. Začal v béčku, když jsem tam ještě byl. Po dvou neúspěšných pokusech je vrátil do ligy a teď i do evropských pohárů. Z mojí éry zůstalo v áčku asi pět hráčů, v kontaktu s nimi ale nejsem. Kamarády však v Rakousku i z mých dalších angažmá stále mám," líčil před odletem Baranek.

Lídrem Admiry je exsparťan Ježek

Jakmile se Admira ocitla v užším výběru možných soupeřů, letenský vedoucí už tušil, že Sparta narazí právě na ni. „Ale je to v pořádku, vyspělá země a krátké cestování. Admira je nepříjemný soupeř, ale pokud chceme hrát Evropskou ligu, musíme přes ni přejít. Když potvrdíme naši kvalitu, měli bychom postoupit," ujistil Baranek.

Dvojzápas je zajímavý i tím, že lídrem Admiry je český záložník Patrik Ježek, který před devíti lety strávil půl sezóny na Letné. „Oba jsme z Plzně, ale osobně se neznáme. Pro Patrika to bude určitě prestižní duel, je to klíčový hráč soupeře," upozornil Lavička.

Čtvrteční zápas ve Vídni můžete sledovat také v on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama