Hlavní obsah

Vaslui je pro Spartu varováním, ujišťuje pohárový debutant Vaclík

Kouč Lavička avizoval jisté korektury v sestavě. V prvním duelu 3. předkola Evropské ligy na hřišti Admiry Mödling by se však do branky fotbalistů Sparty měl každopádně postavit Tomáš Vaclík. Třiadvacetiletý gólman zažije svou premiéru v evropských pohárech. „Nervozitou už ani moc netrpím. Každopádně doufám, že vstup do pohárové sezóny zvládneme a nakonec se dočkáme i základní skupiny,“ přeje si.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sparťanský brankář Tomáš Vaclík v akci

Článek

Opravdu jste klidný?

Já se hlavně těším, bude to jako každý jiný zápas.

Zažijete však svoji premiéru v evropských pohárech.

Bude se hrát v Rakousku, ale očekávám, že se před zápasem nebude hrát znělka a nebudou vidět žádná loga, budeme hrát s balony Admiry. Tyto propriety, které k pohárům patří, tady ještě nebudou.

Je pro vás hodně důležité, s jakými míči se hraje?

Ty nejnovější od Adidasu, s nimiž se hrálo letošní mistrovství Evropy, to je pro brankáře peklo. Admira ale stejně jako my má balony Nike. Jsme na ně zvyklí, takže to pro nás bude stejné jako pro soupeře.

Vzpomenete si před zápasem, že Sparta loni v play-off Evropské ligy ztroskotala na rumunské Vasluii, což poznamenalo celou sezónu?

Vaslui je pro nás varováním. Vždyť tenkrát si také nikdo nepřipouštěl, že by Sparta mohla vypadnout a ono se to nějak semlelo. Věřím, že teď se něco podobného nestane.

Je tu i další varování - Admira dala ve druhém předkole pět gólů litevskému Vilniusu...

Samozřejmě. Dát pět gólů v evropské soutěži je dost, vizitku nám tím vážně poslali. Mají šikovné útočníky, všichni jsou praváci, kromě Patrika Ježka. Připravení jsme na ně ale dobře.

Admira Mödling - Sparta Praha
Úvodní zápas 3. předkola Evropské ligy, čtvrtek od 21:05, rozhodčí Hansson (Švéd.), přímý přenos vysílá Sport1, on-line reportáž na Sport.cz.
Předpokládané sestavy - Admira: Tischler - Plassnegger, Drescher, Schrott, Weber - Sabitzer, Mevoungobu, Toth, Ježek - Hosiner, Schwab.
Sparta: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Přikryl, Holek, Hušbauer, Krejčí - Kadlec, Kweuke.

Reklama

Související témata: