Hlavní obsah

Po vystoupení s nároďákem chce Darida zanechat v Polsku stopu i s Plzní

Polský vicemistr je nesporně nejtěžším soupeřem, s nímž se plzeňští fotbalisté v úvodu nové sezóny potkají, až ve čtvrtek večer vyrukují k úvodnímu utkání 3. předkola Evropské ligy v polském Chórzowě. „V přípravě jsme samozřejmě na pár těžších protivníků narazili, ale v mistrovské konfrontaci bude Ruch opravdu soupeřem nejtěžším,“ uvědomuje si Vladimír Darida, že Západočechy nečeká v zápase, který začíná v 19 hodin, rozhodně lehký úkol.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňáči František Rajtoral a Vladimír Darida si vyzkoušeli atmosféru na polských stadionech s českou reprezentací během EURO.

Článek

Plzeň si ovšem vůbec nepřipouští, že by třetí předkolo Evropské likgy  nezvládla a přes polský Ruch Chorzów nepostoupila. „V předchozím kvalifikačním dějství dali Poláci Skopje pokaždé tři góly, což svědčí o jejich ofenzivních kvalitách," všiml si Darida při sledování sestřihů z minulých zápasů, které svému mužstvu nachystal trenér Viktorie Pavel Vrba.

Poláky si otestovali na Kypru

„Naposledy jsme se s polským soupeřem utkali během soustředění v kyperské Larnace, kde jsme vyhráli nad mistrovskou Vratislaví. Obě mužstva jsou si podobná, mají ve svém středu technické a rychlé hráče, na něž si budeme muset dávat pozor," přidával Václav Procházka. Že by však šlo o protivníka, který jako první prověří plzeňskou defenzívu, která pracovala v posledních soutěžních střetnutích naprosto bezchybně, to odmítal.

„Nemyslím, že by třeba fotbalisté Hradce v lize nebo Rustavi v kvalifikaci Evropské ligy naši obrannou hru nevyzkoušeli. S Poláky to ale bude samozřejmě těžší," uvědomoval si plzeňský stoper, podle něhož by mělo být výhodou, že prostředí na stadionu v Chorzowě nebude tentokrát tak bouřlivé, jako obvykle.

Omezená kapacita pro Plzeň výhodou

„Mají stadion v rekonstrukci, takže omezená kapacita se projeví," pochvaluje si. „Mně je úplně jedno, zda je na tribunách pět nad třicet diváků. Naopak - bouřlivá atmosféra mě daleko víc motivuje," kontruje Vladimír Darida, který se do Polska vrací prakticky po měsíci. Na evropském šampionátu si zahrál s českou reprezentací, dnes večer nastoupí v Chorzówě v plzeňském dresu.

„Věřím, že si povedeme stejně úspěšně jako nároďák," netajil mladý záložník, že jeho tým chce na trávníku Ruchu vyhrát a zajistit si co nejlepší výchozí pozici pro odvetu za týden v Plzni.

„Dát dva tři góly, to byla paráda. Anebo vstřelit alespoň jeden a neinkasovat," prozrazoval Darida, s čím plzeňský tým do večerního duelu půjde.

Ruch Chrozów - Viktoria Plzeň
Úvodní zápas 3. předkola EL
Hraje se od 19 h, rozhoduje Ital Antonio Damato, žádná televize zápas nevysílá, on line reportáž můžete sledovat na www.sport.cz
Chorzów: Peškovič - Stawarczyk, Djokič, Szyndrowski, Sadlok - Zieňczuk, Straka, Malinowski, Janoszka - Piech, Jankowski.
Plzeň: Bolek - Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Fillo, Kolář, Hora - Ďuriš.

Reklama

Související témata: