Hlavní obsah

V lize si ještě nezahrál, duel na evropské scéně ale Štípek rozhodl. A dokonce levačkou, chlubil se

Chorzów/ Praha

Na ligové scéně neodehrál ještě ani minutu, v polském Chorzowě se však stal dvacetiletý náhradník David Šípek plzeňským spasitelem. Trenér Vrba ho poslal na plac a on za sedm minut duel s domácím Ruchem rozhodl. „A ke všemu levačkou, která mám jen na opírání,“ rozplýval se, zatímco o šestnáct let starší kapitán Viktorie Pavel Horváth si ho dobíral. „Však jsem mu při tréninku vynadal, že když přijde na hřiště, je celý pokakaný. Teď se trefil, ale určitě to chtěl napálit do šibenice.“

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pavel Horváth varuje, že kon frontace s Poláky je zatím jen v poločase..

Článek

Plzeň si odvezla z Polska dvoubrankovou výhru, která ji už teď posouvá do dalšího kvalifikačního dějství Evropské ligy. Kapitán Západočechů Pavel Horváth je však opatrný... „Pořád jsme jen v poločase kvalifikační konfrontace, oni budou u nás nepříjemní. Musíme odvetu kontrolovat stejně, jako utkání v Chorzówě, protože mají vpředu rychlého a hodně nepříjemného útočníka Piecha, na něhož si budeme muset dávat pozor," varoval Horváth.

Horváth: Zkušenost se projevila

S vítězstvím na polské půdě však byl nadmíru spokojen i on. „Projevila se naše zkušenost a také trpělivost. Domácí už byli v závěru hodně utahaní, neboť jim ubývaly evidentně síly. Ohrožovali nás vlastně jen ze standardek, protože všechno ostatní byly jen takové ,trmy vrmy´ v naší šestnáctce," glosoval devadesát minut v Chorzówě, zatímco vedle stojící Štípek pořád dokola popisoval svůj gól.

„Šťastný jsem by už z toho, že jsem nastoupil. Gól je něco navíc. A levačkou tuplem, protože tu mám jen na opírání," zářil plzeňský mladík, který si zatím zahrál v plzeňské sestavě jen pár minut v předchozím kvalifikačním dějství s gruzínskou Rustaví.

„Trenér chtěl, abych se zkoušel prosadit proti jejich obránci, který byl trochu pomalejší. Vyšlo mi to," líčil Štípek, s čím ho kouč na hřiště posílal.

Vrba: Poláky jsme vyvedli z omylu

Český celek byl celé utkání lepší, měl vytrvalou převahu, ale po zmařených šancích Koláře, Daridy a hlavně pak Limberského rozhodl o osudu střetnutí až v samém závěru.

„Poláci pasovali svůj celek do role favorita, proto jsem rád, že jsme je vyvedli z omylu, že jejich liga je kvalitnější než česká," kvitoval výhru svého týmu trenér Pavel Vrba. „Nečekal jsem ale, že budeme až tak dominovat. Byli jsme však lepší, drželi častěji míč a potvrdili, že se zápas rozhoduje v posledních patnácti minutách," dodával spokojeně, neboť výhra dává jeho týmu velkou naději na postup do dalšího kola.

„Pochopitelně že máme výhodnou pozici pro odvetu, neboť Ruch by musel u nás vstřelit tři góly, nebo vyhrát 2:0 a rozhodnout v penaltách," liboval si trenér Plzně Pavel Vrba, že jeho mužstvo kráčí kvalifikací o Evropskou ligu suverénně.

Reklama

Související témata: