Hlavní obsah

VIDEO: Neuvěřitelný gól. Brankář Rapidu předložil míč soupeři jako na podnose

Novi Sad

Na tenhle zápas nebude gólman Rapidu Vídeň Lukas Königshofer vzpomínat v dobrém. Právě kvůli jeho fatální hrubce rakouský celek padl ve 3. předkole Evropské ligy na hřišti Vojvodiny Novi Sad 1:2. Rakouský brankář nepustil žádnou snadnou střelu, nezapomněl vyběhnout proti útočícímu hráči, ani mu nevypadl míč po centru. V nevhodnou chvíli ho však zmátl hvizd z hlediště.

Neuvěřitelný gól v předkole Evropské ligy

 
Článek

Běžela čtvrtá minuta nastavení, když brankář v pohodě stáhl balón mířící přímo na něj a chystal se rozehrát. Jeho celek prohrával 0:1 a Königshofer se snažil přesunout balón co nejrychleji na druhou polovinu hřiště. Zcela nepochopitelně si ale předhodil míč před sebe a nabídl tak dokonalou příležitost ke skórování Milanu Bojovičovi.

Proč to ale udělal? Ze zpomaleného záběru je navíc patrné, že se letícímu balónu dokonce vyhýbá. Pokud neměl vsazenou nemalou částku u některé ze sázkových kanceláří, což by si u zápasu pod záštitou UEFA jen těžko dovolil, dá se předpokládat, že je na vině hvizd některého z diváků, který zněl jako hvizd píšťalky sudího. Proto si brankář předhodil balón v předtuše toho, že rozhodčí píská kvůli faulu, a hodlal rozehrát z místa přestupku.

Za svou snahu zrychlit hru byl hořce potrestán. Jeho tým však nakonec vstřelil na hřišti soupeře cenný gól, když se dokonce až v šesté minutě nastavení prosadil Deni Alar a odveta, která je na programu příští týden, bude napínavá.

Reklama

Související témata: