Hlavní obsah

Sparťané po Admiře: Začátek byl hrozný, ale postup už pohlídáme

Vídeň

Fotbalisté pražské Sparty věří, že výhrou 2:0 na půdě Admiry Mödling v prvním zápase 3. předkola Evropské ligy udělali velký krok k postupu do závěrečného play-off. Letenští si cení výsledku, ale také vědí, že hlavně v úvodu zápasu měli štěstí, když přestáli několik šancí soupeře. Nedovedou si prý ale představit, že by přes Admiru nepřešli do dalšího kola.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Sparťan Andrej Kerič v souboji s domácí obranou

Článek

Podle nich rozhodla první vlastní branka soupeře v 29. minutě. Sparťané ale litují toho, že přišli o zraněného záložníka Ladislava Krejčího, který si vykloubil rameno.

"Výhra 2:0 je velmi cenná a slibný výsledek do odvety. I když to nechceme přeceňovat. Víme, že v některých fázích zápasů jsme v defenzivě nepůsobili přesvědčivě, hlavně vstup do utkání nebyl ideální. Z toho je třeba se poučit," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička. "Domácí nám někdy zatápěli, jsme rádi za to, jaký výsledek si vezeme. Hráči si sáhli až na samé dno sil," uvedl.

Vlastní gól moc pomohl

Hráči Sparty věděli, že jejich výkon hlavně na začátku nebyl přesvědčivý. "Je fakt, že začátek byl z naší strany strašný. Měli jsme zmatek v defenzivě, chybovali jsme a valil se na nás jeden útok za druhým. Přestáli jsme to a moc nám pomohl jejich vlastní gól," řekl brankář Tomáš Vaclík, hrající dnes svůj první zápas v pohárech.

První gól zápasu podle Vaclíka byl zlomem. "Je to gól venku, což v pohárech hodně znamená. My jsme se po něm uklidnili, Admira musela hru víc otevřít, což nám svědčilo. Byl to prostě velmi důležitý okamžik," uvedl Vaclík.

Toho pochválil i kouč Lavička. "V některých situacích nás hodně podržel. Šance soupeře jsme přestáli i díky němu," prohlásil trenér.

Obránce Vlastimil Vidlička po první výhře o dvě branky na soupeřově hřišti už vyhlíží postup do play off. "Možné vyřazení? O tom se není třeba bavit... Doma to musíme jednoznačně potvrdit, přidat nějaké góly a jednoznačně postoupit," prohlásil Vidlička, který v základní sestavě vystřídal španělského beka Pabla Gila. A podle Lavičky Vidlička, který se centrem podepsal pod vedoucí gól Sparty, obstál.

Kouč Admiry Dietmar Kühbauer netajil, že rakouský tým už bude mít v odvetě v Praze velmi těžkou pozici. "Taková porážka nám komplikuje situaci, velká škoda vlastní branky po půlhodině hry. Po ní Sparta získala klid. Nám se hodně vymstilo, jak jsme špatně naložili se svými šancemi," uvedl Kühbauer.

Reklama

Související témata: