Hlavní obsah

Vyřadit Spartu by se už rovnalo zázraku, uznal Ježek

Mödling

Fotbalový záložník Patrik Ježek se smiřuje s tím, že cesta jeho Admiry Mödling letošním ročníkem Evropské ligy skončí po souboji s pražskou Spartou v 3. předkole. Ježek už tuší, že rakouský tým je po úvodní domácí prohře 0:2 postavený před těžko řešitelnou situaci. Podle pětatřicetiletého záložníka doplatila Admira v prvním zápase hlavně na svoji nezkušenost, špatné zakončení a především na úvodní vlastní branku z 29. minuty.

Foto: www.sport10.at

Patrik Ježek táhne i v pětatřiceti Admiru Vídeň.

Článek

"Nemá cenu si nic nalhávat. Výsledek z prvního utkání pro nás je hodně špatný a dohánět na Letné dvoubrankové manko by se rovnalo spíš zázraku," řekl Ježek. Litoval, že Admira na svém stadiónu nevyužila úvodní převahu, při které zahodila tři slibné šance.

A tak nakonec v souboji s bývalým zaměstnavatelem, kde před devíti lety strávil půl sezony, Ježek musel strávit porážku. "Na Spartu jsme chtěli vletět, což se podařilo a prakticky jsme je nenechali hrát. Kdybychom skórovali jako první, asi by to vypadalo úplně jinak. Naopak jsme si dali vlastňák, který nás nalomil," připomněl Ježek pro Admiru nešťastný okamžik, kdy si domácí záložník Mevoungou srazil do branky Vidličkův centr.

"Velká škoda"

"Velká škoda. Než to přišlo, do ničeho jsme Spartu nepustili. Ona naopak po prvním gólu získala klid a už si zápas hlídala. Nakonec se potvrdilo, co jsem říkal už před zápasem: Sparta je favoritem a potvrdila to. Až na ten konec, kdy jsme zase měli šance. Ale zase jsme s nimi naložili špatně," litoval Ježek.

Admira podle něj doplatila na malé pohárové zkušenosti. "Je to pořád dokola. Máme mladý mančaft a poháry tady dřív hráli dva lidi. Kluci jsou šikovní, učí se, ale je to o něčem jiném než v rakouské lize. Zatímco tam nám nějaké chyby procházejí, v pohárech soupeř hned nekompromisně trestá. Ale i takové zkušenosti jsou dobré," uvedl Ježek.

I po porážce si cenil toho, že fandové Admiry na hlavní tribuně svůj tým na konci zápasu odměnili aplausem vestoje. "Samozřejmě to není obvyklé, aby nám tleskali po domácí porážce, ale lidi jsou soudní a věděli, že Sparta je favorit a my jí dokázali vzdorovat. Možná fandy překvapilo, že jsme s ní docela drželi krok a hlavně na začátku se nám dařilo. Škoda, že jsme jim nedali lepší výsledek," podotkl Ježek.

Reklama

Související témata: