Hlavní obsah

Takhle mi to nikdy nestřílelo, libuje si Dočkal

Trondheim/Praha

Záložník norského Rosenborgu Trondheim Bořek Dočkal se stal kanonýrem. Ač český fotbalista hraje ve středové řadě, dal ve čtyřech zápasech předkol Evropské ligy, v nichž nastoupil, už pět gólů...

Foto: Radek Malina, Právo

Vpředu záložník Bořek Dočkal ještě v barvách reprezentační jedenadvacítky.

Článek

Jakým soupeřům jste dal góly?

Hned v prvním předkole jednu severoirskému týmu Crusaders, ve druhém kazašskému Ordabasy dokonce tři. Ve čtvrtek jsem se v prvním utkání třetího předkola trefil do sítě Servette Ženeva a dovezli jsme si bod. Remíza 1:1 nás hodně přiblížila před domácí odvetou postupu.

Který z těch pěti gólů byl nejdůležitější?

Určitě ten na hřišti Ordabay. Už v nastavení jsem dostal perfektní přihrávku, nechal jsem míč jednou spadnout a pak ho napálil k tyči skoro do šibenice. Kdyby tenhle gól nepoadl, tak jsme skončili. A řekl bych, že byl i nejhezčí.

Zažil jste někdy podobnou střeleckou sérii?

Takhle mi to ještě nikdy nestřílelo. Teď jedu na střelecké vlně.

Je to hodně o štěstí?

To potřebuje střelec vždycky, ale není to žádná náhoda nebo souhra okolností. Změnili jsme herní styl a mně ohromně sedne. Daří se mi, jsme sehraní, spoluhráči o mně vědí. Kéž by mi to vydrželo co nejdéle.

Jaké jsou cíle Rosenborgu Trondheim?

Rosenborg je hodně ambiciózní klub, rok co rok hraje o titul a nižší cíle si ani dávat nemůže. V této sezóně na něj už asi nedosáhneme. Tady se hraje systémem jaro - podzim a my jsme zatím třetí. Určitě si chceme vybojovat účast v příštím ročníku Evropské ligy a v tom probíhajícím se dostat do základní skupiny.

Už ovládáte norštinu?

Jsem tady od loňského léta. Norštině už dobře rozumím, takže mi nemusejí spoluhráči překládat třeba trenérovy pokyny. Ale mluvit v tomto jazyce je pro mne pořád složité. Naštěstí to moc nepotřebuji, všichni kolem hovoří dobře anglicky.

Reklama

Související témata: