Hlavní obsah

Nestojíme na pevných nohách, spoléháme však na morálku, míní kouč Koubek

Hlavu plnou starostí, jak sestavit mužstvo, pronásledované marodkou klíčových hráčů, má trenér mladoboleslavských fotbalistů Miroslav Koubek. A to jím vedený celek účinkuje momentálně na dvou frontách - v domácí soutěži a v kvalifikaci o Evropskou ligu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér mladoboleslavských fotbalistů Miroslav Koubek

Článek

Jak byste charakterizoval aktuální rozpoložení týmu?

Neprožíváme zrovna období, o němž bychom mohli říci, že stojíme úplně na pevných nohách. Tím připomínám absenci až deseti hráčů, kteří by za normálních okolností měli šanci hrát v základu nebo naskakovat z lavičky. To musí poznamenat každý tým. Vím, že těžkosti s kádrem má i Liberec, ale dokázal zápas s Duklou otočit. Proto jsme i my proti Budějovicím spoléhali hlavně na morálku. Aspoň se ukáže pevnost charakteru jednotlivců a tím i celého mužstva. Nezbývá nám, než bojovat.

Jakou cenu tedy má obrat duelu s Jihočechy z 0:2 na 3:2?

Byť byl první poločas rozpačitý, musím ten závěr a především výsledek hodnotit pozitivně. Teď se ale už soustřeďujme na přípravu před čtvrteční odvetou s Twente Enschede.

Bude k dispozici Magera?

Proti Budějovicím pykal za vyloučení v Teplicích. V Enschede předtím obdržel úder do kostrče, ale dává se do kupy.

Chystáte návrat uzdraveného Opiely?

To je jedna z příjemnějších zpráv. Lukáš už je po těžké operaci a rekonvalescenci schopen   nastoupit na patnáct dvacet minut. Rozehrává se v juniorce a čekám na vhodný čas, abych ho poslal na hřiště i za áčko.

Co očekáváte od odvety s Twente?

Přijede soupeř jiného kalibru, než co jsme zatím okusili v naší lize. Prostě tým evropské dimenze, který si navíc přiveze dvoubrankový náskok. Ale předem se necítíme vyřazeni.

Reklama

Související témata: