Hlavní obsah

Liberečtí mohou v Evropské lize narazit. Hlavně abychom nedostali Inter Milán, obává se Šural

Liberec

Vyřazením od Kluže si fotbalisté Liberce řádně zkomplikovali boje v evropských pohárech. Sice je čeká 4. předkolo Evropské ligy, ale při pátečním losu nebudou nasazeni. A mohou vyfasovat třeba Inter Milán nebo Liverpool.

Foto: Petr Horník, Právo

Josef Šural se po hattricku do sítě pražské Dukly trefil i proti Kluži, ale jeho gól Liberci k postupu nestačil

Článek

„Inter by to zrovna být nemusel, tam by asi moc velké šance na postup nebyly," pousmál se útočník Josef Šural, autor jediné branky Liberce ve středečním nevydařeném odvetném duelu 3. předkola Ligy mistrů s Kluží (1:2). „Radši, ať dostaneme soupeře, přes kterého máme šanci přejít. A někoho super atraktivního radši až ve skupině," říkal obránce Jiří Fleišman.

Liberečtí dobře věděli, že Kluž nebyla týmem, přes něhož by se postup rovnal zázraku. „Štve mě to. Byl to hratelný soupeř a nic lehčího už asi dál dostat nemůžeme. Jenže my jsme prodrbali hlavně ten první zápas, který byl z naší strany hrozně bázlivý," litoval Šural nevydařeného vystoupení v Rumunsku, kde Liberec prohrál 0:1.

V odvetě přišel klíčový moment v nastaveném čase první půle. „Udělali jsme tam chybu při standardce. Přitom jsme klidně mohli po půli vést 2:0. Možná se projevilo, že řada hráčů včetně mě nemá s poháry zkušenosti. Učíme se tyhle zápasy a prostě jsme to nezvládli," věděl Fleišman.

„Je to obrovské zklamání. Všichni jsme si strašně chtěli zahrát Ligu mistrů. Kdo ví, kdy a jestli zase bude šance se o to porvat," tvrdil kanonýr Šural, který se trefil počtvrté ve dvou posledních zápasech. „Nejvíc mě mrzí, že jsme soupeři darovali první gól," litoval. „Kdyby se nám podařil dát při převaze ve druhé půli na 2:1, tak věřím, že jsme postup urvali. Takhle se musíme pokusit alespoň o tu Evropskou ligu," dodal Fleišman.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články