Hlavní obsah

Odveta je pořád hratelná, míní kapitán Šírl před zápasem Boleslavi s Twente

Z mladoboleslavských fotbalistů má nejvíce mezinárodních zkušeností jejich současný kapitán Radek Šírl. A středočeský tým povede v této roli i ve čtvrtečním pohárovém duelu s Twente Enschede. „Série je pořád hratelná a věřím, že se dá smazat i dvougólové manko,“ řekl protřelý krajní záložník, či levý obránce v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: www.fcviktoria.cz

Radek Šírl nsi na odvetu s Twente věří.

Článek

Jak vnímáte nevídanou situaci v kádru, co se týče řady absencí zraněných nebo nemocných hráčů?

Prostě to tak dopadlo, že zápolíme s velkou marodkou. Musíme se s tím popasovat. A tak nastupují hráči, kteří jsou zdraví. Vážíme si obratu proti Budějovicím, kdy jsme ze stavu 0:2 dokázali ještě vyhrát 3:2. Soupeř nám to umožnil tím, že začal brzy bránit.

Převzal jste kapitánský post, který před vámi zastávali na začátku sezóny Chramosta a po jeho zranění Rolko, který je rovněž mimo hru. Nemáte obavu, že ta kapitánská páska je prokletá?

Na nějaké rčení „do třetice všeho špatného" nevěřím. Ale je to tak, že kluci měli coby kapitáni obrovskou smůlu na zranění. Snad to byla jen shoda náhod.

Jste v kontaktu s marody?

Jistě. Honza Chram, Adri Rolko, „Kulda" Kulič i další zranění hráči byli na zápase s Jihočechy.

Co byste řekl na adresu nových hráčů Sivriče, Magery, Ondřejky, Nešpora?

Tím, že jsou v kádru, mají místo v týmu a je jen na nich, jak využijí šanci, kterou dostávají při zmíněné marodce.

Ve čtvrtek vás čeká odvetný kvalifikační duel o Evropskou ligu s Twente Enschede. Rozhodila tým porážka 0:2 v Nizozemsku?

Kdyby nás měl položit jeden výsledek s dvougólovým mankem, mohli bychom to hned zabalit. Pořád si myslím, že i před odvetou je ten druhý díl série hratelný. Potřebujeme dát rychle gól, a kdybychom vedli o poločase, třeba by soupeř dostal také strach. Hrát se dá s každým. Nemůžeme si ale myslet, že je rozbijeme 4:0.

Zažil jste na evropské klubové scéně nějaký zajímavý obrat ve prospěch svého týmu?

S Petrohradem jsme prohráli v Marseille 1:3 a doma jsme zvítězili 2:0, což stačilo na postup do dalšího kola. Vzpomínám si, že tehdy jsme ve Francii prohrávali už 0:3, ale v poslední minutě utekl Aršavin, dal gól a ten se ukázal v součtu obou zápasů jako rozhodující. A pak jsme šli na Villareal nebo někoho podobného. A triumfovali jsme v Poháru UEFA.

Jak byste charakterizoval nizozemského protivníka, který se představí v Boleslavi?

Jejich styl je hurá dopředu, ale vzadu jsou zranitelní. Měli bychom je pořádně prověřit. Možná  Twente uspí klidnější atmosféra na našem stadiónu, než byla u nich, protože neočekáváme doma velký humbuk. Budou si myslet, že jsou někde na vesnici a třeba nás podcení (úsměv).

V Boleslavi hostujete z Plzně, kam jste v létě přestoupil, ale už v průběhu přípravy jste se vrátil zpátky do středočeského klubu. Jak to berete?

V Boleslavi se nic nezměnilo, co se týče herního způsobu. Výsledky Západočechů dál sleduji, ale soustřeďuji se na boleslavský tým, kde bych měl hostovat celou sezónu. A Plzeň jde v tuto chvíli stranou.

Reklama

Související témata: