Hlavní obsah

Sparta - Admira 2:2Sparta dvakrát inkasovala, díky trefám kanonýra Kweukeho však postupuje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Thürauer 0 : 1
36. Kweuke 1 : 1
39. Kweuke 2 : 1
69. Sulimani 2 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Play-off si vzít nenechali. Fotbalisté pražské Sparty doma sice v odvetě 3. předkola Evropské ligy dvakrát inkasovali, díky Kweukeho trefám však s Admiru Mödling doma remizovali 2:2 a mohou se těšit na páteční los. K ideálu měl jejich výkon znovu daleko a potřetí ze čtyř soutěžních zápasů prohrávali. Znovu musejí děkovat kamerunskému kanonýrovi, který se v nové sezóně trefil již pětkrát.

Foto: Petr Horník, Právo

Leonard Kweuke (vpravo) se raduje z branky do sítě Admiry.

Článek
Fotogalerie

Pohodička, klídek... Těžko si Letenští mohli pro svůj první soutěžní domácí zápas s fanoušky v hledišti přát lepší výchozí pozici, než výhru 2:0 z prvního duelu v Rakousku. Tím spíše, že Admira do Prahy ani nepřivezla českého lídra Patrika Ježka, kapitána Windbichlera či útočníka Ouédraogu, čímž dala předem najevo, že s útokem na postup už vlastně nepočítá.

To pro Spartu byl povinností na cestě ke splnění jednoho z předsezónních cílů, a tak třeba na rozdíl od nedělního ligového duelu s Příbramí nikdo neodpočíval a trenéři poslali na hřiště nejsilnější možný tým. Samozřejmě bez marodů Matějovského a Krejčího, kteří stále nejsou fit.

Čekání na první šanci ukončil ve 14. minutě Kadeřábek střelou do boční sítě. Již o pět minut později se potvrdilo, že Sparta musí ve většině zápasů nové sezóny prohrávat. Vaclík sice po rohovém kopu míč vyboxoval za vápno. Tam si ho však zpracoval Thürauer, vypálil sice vedle, jenže Švejdík jeho střelu neomylně tečoval do vlastní sítě... Jednogólovou prohru si ještě mohli sparťané dovolit, jenže spoléhat na ni nechtěli - s ohledem na postup i pohárový koeficient.

Letenští byli znovu dlouho marní, ovšem na rozdíl od duelu s Příbramí nemuseli čekat, až na hřiště přijde Kweuke. Po Hušbauerově standardce brankář Tischler neudržel ve 36. minutě míč a nechal Švejdíka rychle napravit vlastní gól. Stoper vrátil balon před branku a kanonýr z Kamerunu ho snadno uklidil k tyči. Pro Kweukeho to byla čtvrtá trefa ve čtvrtém soutěžním zápase, ale nezůstal jen u ní. Po rychlém útoku mu míč posunul Kadlec a Kweuke přesnou střelou zpoza šestnáctky nachytal brankáře podruhé. O chvíli později si Kamerunec mohl připsat i asistenci, neboť naservíroval šanci Kadeřábkovi, který jen těsně minul.

Během tří minut tedy Sparta zahnala všechny obavy a po přestávce už mohla podle předpokladů jen hlídat postup. Neodpustila si však další chybu a Sulimani tečovanou střelou z přímého kopu vyrovnal. Kweuke zápas dokulhal, a tak Letenští trnou, zda nerozšíří jejich marodku...

Sparta Praha - Admira Mödling 2:2 (2:1)
Branky: 36. a 39. Kweuke - 19. Thürauer, 69. Sulimani. Rozhodčí: Banti - Di Fiore, Petrella (všichni It.). ŽK: Kadeřábek - Plassnegger, Schrott. Diváci: 8732. První zápas 2:0, postupuje Sparta.
Sparta: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Holek - Kadeřábek (81.Grajciar), Kadlec (89. Kerič), Hušbauer, Přikryl (50. Skalák) - Kweuke. Trenér: Lavička.
Admira: Tischler - Plassnegger, Pöllhuber, Schrott, Weber - Seebacher, Thürauer, Mevoungou (62. Schachner), Sabitzer - Schwab (64. Hosiner), Sulimani (80. Schicker). Trenér: Kühbauer.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen