Hlavní obsah

Byli prostě lepší, přiznal mladoboleslavský Koubek

Mladoboleslavští fotbalisté skončili v pohárové Evropě už ve 3. předkole Evropské ligy. S nizozemským Twente Enschede dvakrát prohráli 0:2. „Projevila se kvalita mužstva z vyspělé evropské fotbalové země a naší Gambrinus ligy. Byli prostě lepší,“ přiznal po čtvrteční domácí odvetě mladoboleslavský kouč Miroslav Koubek.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Marně trenér Miroslav Koubek u lavičky gestikuloval a hnal své svěřence na zteč. Mladoboleslavští fotbalisté po prohře s Twente Enschede v Evropské lize končí.

Článek

Věřili jste, že by se skutečně mohl stát zázrak a nizozemský tým byste vyřadili?

Ve fotbale je možné všechno a my jsme se pro to snažili udělat maximum. Věděli jsme, s kým máme tu čest. I když jsme si nepřivezli z prvního zápasu přijatelný výsledek, chtěli jsme s tím doma něco udělat.

V čem jste oproti utkání v Enschede změnil taktiku?

Hráli jsme na tři obránce, soupeře jsme se snažili napadat, nechtěli jsme jen bránit a čekat. Tím pochopitelně vzniklo nebezpečí většího počtu okének v obraně. Kalkuloval jsem s tím a také se to stalo. První gól jsme dostali velmi brzy a přišel po naší chybě v podobě zbytečné ztrátě míče.

Chvílemi jste sice soupeře zatlačili, ale nedostali jste se k zakončení. V čem byl problém?

Je pravda, že v některých fázích zápasu jsme dostali Twente pod tlak, ale neřešili jsme dobře rozhodující přihrávky. Projevila se naše nižší kvalita. Přesto musím hráčům poděkovat za výkon, mužstvo odvedlo to, na co v dané situaci mělo. Ten rozdíl v kvalitě je prostě velký.

Vy jste se hodně zlobil při gólu ze standardní situace...

To ano. Dostali jsme čtyři góly a dva z nich ze standardní situace od stejného hráče. To by se stát nemělo.

Mageru jste střídal po dvaceti minutách, co se stalo?

Už v Nizozemsku dostal ránu do křížové kosti a to je hodně bolestivé. Dnes jsme to chtěli zkusit, ale bohužel se zranění znovu projevilo a dál nemohl pokračovat.

Máte širokou marodku, vypadli jste z pohárové Evropy. Najdete alespoň něco pozitivního?

Návrat Lukáše Opiely po velmi těžké zlomenině nohy. Naposledy hrál loni v říjnu. Věřím, že se marodka začne konečně vyprazdňovat.

Bude těžké dát mužstvo po této porážce psychicky do kupy?

Myslím, že ne. Hráčům musím poděkovat, opravdu se nemají za co stydět. Teď už se soustředíme na nedělní ligový zápas v Příbrami.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen