Hlavní obsah

Na odvetu se Spartou má dorazit tisícovka fanoušků Feyenoordu

Praha

Asi tisícovka fanoušků Feyenoordu Rotterdam, jejichž pověst v minulosti utrpěla několika násilnými skandály, plánuje podpořit svůj tým příští čtvrtek v odvetě 4. předkola Evropské ligy na hřišti pražské Sparty. Vedení letenského klubu už v předstihu vyčlenilo sektor pro tisíc příznivců nizozemského týmu. Kvůli bezpečnostním opatřením intenzivně komunikuje s Feyenoordem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci Sparty můžou příští čtvrtek poprvé v sezóně vidět svůj tým v soutěžním zápase na Letné

Článek

"Feyenoord využívá vlastní systém, díky kterému mají své příznivce i při výjezdech pod kontrolou. Má také speciální tým, který při všech venkovních zápasech dohlíží a spolupracuje s fanoušky. Naše spolupráce s Feyenoordem je tedy v této rovině zásadní," řekl ČTK mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Nizozemský klub si dává záležet na tom, aby se na utkání nedostal žádný z problémových příznivců. Fanoušci Feyenoordu se například na letenský stadion nedostanou bez pasu či občanského průkazu, protože vstupenky budou prodávány pouze na jméno.

To samé platí i pro fanoušky Sparty, kteří si nejprve v Praze musí koupit voucher a po jeho předložení v Rotterdamu a prokázání se osobním dokladem dostanou vstupenku na úvodní zápas. První utkání v Nizozemsku je na programu tento čtvrtek.

V minulosti na sebe negativně upozornili

Už v pondělí se v Praze sešli zástupci obou klubů, aby doladili spolupráci při prodeji vstupenek a sladili další společné kroky pro zajištění bezpečnosti. "Je to velký zápas a svátek. Nechceme podcenit žádnou maličkost, spolupracujeme také s policií a dalšími bezpečnostními složkami, aby bylo všechno v pořádku," poznamenal Kasík.

Fandové Feyenoordu na sebe v nedávné minulosti několikrát negativně upozornili. Před necelými šesti lety bylo při jejich řádění na půl hodiny přerušeno utkání ve francouzském Nancy a klub pak dostal od UEFA pokutu téměř 130 tisíc eur a byl vyřazen z Poháru UEFA.

Za půl roku se chuligáni z Rotterdamu "předvedli" v Groningenu, kde se asi šest stovek z nich pustilo do potyček s policisty. Vyhlášená je rivalita mezi příznivci Feyenoordu a Ajaxu Amsterodam. Nizozemský svaz v roce 2009 rozhodl, že vzájemné zápasy budou následujících pět let bez fanoušků hostujícího týmu.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen