Hlavní obsah

Plzeňský kapitán Horváth už nucený azyl Lokerenu poznal. Při debutu v české reprezentaci

Plzeň

Loni se musela s vyhnanstvím vyrovnávat Plzeň, letos se do nuceného azylu uchýlil její čtvrteční pohárový soupeř v Evropské lize belgický Lokeren. Techničtí delegáti UEFA totiž neuznali jeho Daknamstadion pro kvalifikační duely za způsobilý, takže první střetnutí play.off musí hrát na bruselském stadiónu krále Baudouina. „Mám na něj docela příjemné vzpomínky, neboť jsem tam hrál před třinácti lety vůbec první reprezentační zápas. Nad domácí Belgií jsme vyhráli 1:0 Kollerovým gólem, který v nároďáku rovněž debutoval,“ vybavuje si kapitán plzeňské Viktorie Pavel Horváth.

Foto: Petr Horník, Právo

Plzeňská kapitán Pavel Horváth má na bruselský stadión příjemné vzpomínky.

Článek

Na evropské pohárové scéně nic příjemného přijít o výhodu domácího prostředí. Fotbalová Plzeň to loni poznávala, neboť ani s Kodaní v závěrečném kvalifikačním střetnutí, ba ani poté v Lize mistrů nesměla hrát na svém rozestavěném stadiónu ve Štruncových sadech.

My jsme Eden vyprodali, připomíná kapitán

„Zvláště v prvních zápasech je to znát. Nám se loni naštěstí podařilo vyprodat pražský Eden jak na kvalifikační střetnutí s Kodaní, tak i poté na zápasy s Borisovem, AC Milán i Barcelonou, takže jsme se mohli v azylu cítit jako doma. Nepředpokládám ale, že by se Lokerenu povedlo něco podobného a padesátitisícové hlediště v Bruselu bylo plné," meditoval před odletem do Bruselu Pavel Horváth, že jeden handicap jeho Plzeň smazala už před zápasem.

S druhým se bude muset vyrovnat ve čtvrtečním večeru přímo na hřišti. Z plzeňské sestavy totiž vypadl reprezentant Daniel Kolář, který má po nedělním ligovém duelu v Ostravě naštípnutou lýtkovou kost.

I bez Koláře si musí poradit

„Hlavně pro Dana to není nic příjemného. Pokud má člověk nějaké svalové zranění, může na sobě alespoň nějakým způsobem pracovat a připravovat se, s naštípnutou kostí však musí jen čekat. I nám ale bude samozřejmě chybět, protože tři roky patřil stabilně do základní sestavy," přiznává Horváth, že zásah do složení středové řady v rozhodující konfrontaci o účast v Evropské lize představuje pro Plzeň komplikaci.

„Musíme si ale poradit a hrát stejně, jako s Kolářem. Na ostravských Bazalech nastoupil poprvé v základní sestavě Marek Hanousek, uvedl se dokonce prvním ligovým gólem v našem dresu, takže bychom měli zápas zvládnout. Nebude to ovšem nic jednoduchého, neboť Lokeren patří už dlouho ke špičce belgické ligy, což jen dokazuje, že fotbal hrát umí," upozorňoval spoluhráče plzeňský kapitán Pavel Horváth.

"Čeká nás dvojzápas o bytí a nebytí, takže jen abychom do něho nešli přemotivovaní a podali výkon, který nám dá dobrou výchozí pozici do odvety," dodával.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen