Hlavní obsah

Hráči vědí, o co jde, budeme bojovat, slibuje liberecký Šilhavý

Josef PešoutSport.czPrávo

Hodně času věnovali liberečtí trenéři i hráči přípravě na dvojzápas s Dněprem Dněpropetrovskem. Lepší z této dvojice si zahraje v základní skupině fotbalové Evropské ligy, což je lákadlo jak pro českého mistra, tak i ukrajinský klub. Hodně může napovědět už čtvrteční večerní duel na libereckém stadiónu U Nisy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý

Článek

Jak čelit kvalitě soupeře? „Víme, že Dněpr má ve svém středu vynikající individuality. Ať už to je Kopljanka nebo Brazilci. Takže pokud je chceme eliminovat, musíme vycházet z kolektivního výkonu ve všech herních činnostech. A k tomu je zapotřebí, aby kluci zahráli na hranici svých možností. Vědí, o co jde a touží setrvat v evropských pohárech až do zimy," uvažoval liberecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Zatímco Dněpropetrovsk „zaměstnává" české fotbalisty Laštůvku a Mazucha, Liberec v létě angažoval tři Ukrajince. Pro ně může být souboj se svými krajany velkou motivací. „Nejblíž do základní sestavy má pravý obránce Ljulka, ale v kádru jsou i záložníci Morozenko a Butenin. A není tajemství, že jsme se s nimi bavili o přednostech Dněpru," usmál se liberecký kouč.

Kapitán Tomáš Janů je protřelým „pohárovým" borcem. „Samozřejmě se v kabině bavíme o tom, jaký výsledek bychom nejraději brali. Myslím si, že špatné by nebylo vítězství 1:0. Tedy hlavně doma hrát bez inkasovaného gólu," uvažoval zkušený defenzivní záložník. „V předkole Ligy mistrů jsme nejtěsnějším poměrem U Nisy zdolali Karagandu, a jak se ukázalo, byl to klíč k postupu, který jsme venku i se štěstím pohlídali. A pak nás doma Kluž porazila taky 1:0 a rovněž tím položila základ k postupu," připomněl Janů.

Je si vědom, že Dněpr ale bude ze všech dosavadních soupeřů pro Liberec nejtěžším soustem. „Nečeká nás nic lehkého, ale to se v této fázi evropského poháru dalo předpokládat. Oba týmy mají svoje přednosti a budou se je snažit využít. Proto bych si přál, aby nás přišli povzbudit diváci v co největším počtu. Hraje se v příznivém večerním čase, takže by to mohl být dobrý fotbal," dodal kapitán  českého mistra.

Reklama

Související témata: