Hlavní obsah

Liberec - Dněpropetrovsk 2:2Mazuch fauloval a Vácha z penalty vyrovnal. Liberec urval s Dněprem remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Konopljanka 0 : 1
49. Matheus 0 : 2
62. Breznaník 1 : 2
90. Vácha (penalta) 2 : 2
Záznam online reportáže

Josef PešoutSport.czPrávo

Liberečtí fotbalisté remizovali v prvním zápase play-off Evropské ligy s ukrajinským soupeřem 2:2. Český mistr sice prohrával dvoubrankovým rozdílem a vypadalo to s ním zle, ovšem v závěru se vzepjal k výbornému výkonu a odvrátil hrozící porážku. V samotném finiši vyrovnával Vácha z pokutového kopu za faul Mazucha na Hadaščoka!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Roman Zozulj z Dněpropetrovsku (vpravo) si kryje míč před Michalem Breznaníkem z Liberce.

Článek

Severočeši nastoupili v očekávané sestavě, tedy i s uzdravenými Bosančičem a Kušnírem v záloze. Dněpr vyrukoval i s oběma českými borci Laštůvkou v brance a Mazuchem ve středu obrany.

Ve 2. minutě se neobsazený Šural na útočné polovině po Breznaníkově vysunutí nečekaně dostal k míči a běžel sám na branku, jenže místo střely volil individuální akci. Klička mu však nevyšla a nestihl ani zakončit, takže ze slibné situace efekt nevzešel. Hosté se pak pouštěli do zajímavé kombinace. A nezdráhali se ani vyzkoušet Bičíka, jako v 17. min po střele Giuliana. Aktivita Dněpru vyústila i ve dva nebezpečné rohové kopy po sobě. A krátce nato Konopljankovu ránu zblokoval Kelič.

Ve 37. minutě Matheus obešel i Bičíka a upaloval z levé strany na odkrytou branku. Nicméně brazilský útočník trefil pouze tyč! Liberec měl v té chvíli obrovské štěstí. Další Matheusův pokus lapil Bičík. Slovan ale bezbrankový stav do přestávky neudržel. Po liberecké ztrátě míče ve středu pole přišla rychlá akce Dněpru, na jejímž konci byl Konopljankův oblouček přes gólmana do sítě - 0:1.

Ani po pauze se obraz hry nezměnil. Dněpr šel důsledně za druhým gólem, o který se postaral ve 49. min. levačkou střílející Matheus. Až potom se gólové radosti dočkali i domácí zásluhou přesné střely Breznaníka. Liberec najednou výrazně ožil. Hadaščokovu dělovku vyrazil Laštůvka, který si pak poradil i s ránou Fleišmana. V dramatickém závěru přišlo vyrovnání z kopačky Váchy z penalty!

Úvodní zápas 4. předkola fotbalové Evropské ligy:
Slovan Liberec - Dněpr Dněpropetrovsk 2:2 (0:1)
Branky: 62. Breznaník, 90. Vácha z pen. - 43. Konopljanka, 49. Matheus. Rozhodčí: Van Boekel - Boonman, Van den Ven (všichni Niz.). ŽK: Hadaščok, Janů - Mazuch. Diváci: 4226.
Liberec: Bičík - Ljulka, Nezmar, Kelič, Fleišman - Kušnír (60. Hadaščok), Vácha, Janů (83. Morozenko), Bosančič (46. Souza), Breznaník - Šural. Trenér: Šilhavý.
Dněpropetrovsk: Laštůvka - Mandzjuk, Mazuch, Čeberjačko, Strinič - Alijev (73. Odibe), Giuliano, Rotaň, Konopljanka (65. Olijnik) - Zozulja, Matheus. Trenér: Ramos.

Reklama

Související témata: