Hlavní obsah

Kadlec: Góly potěší, ale remíza mě štve

I kyž si Sparta ve čtvrtečním zápase Evropské ligy s Feyenoordem Rotterdam zajistila dobrou výchozí pozici před utkáním na Letné, autor dvou gólů Václav Kadlec štěstím nezářil. Usmolené vyrovnání v závěru zápasu jej hodně mrzelo.

Foto: Vlastimil Vacek, ČTK

Útočník Sparty Václav Kadlec (vpravo) se snaží uniknout Darylu Janmaatovi z Feyenoordu.

Článek

"Jsem naštvanej a zklamanej. První půli jsme měli skvělou, k ničemu jsme je nepustili. A pak si necháme dát takové dva góly. Je to škoda," uvedl Kadlec.

V prvním poločase sám prožil asi nejlepší chvíle kariéry. Natěšený stadión De Kuip hučel zklamáním, když Kadlec ve 23. minutě a za další čtyři minuty Spartě sám zařídil dvoubrankový náskok. "Moc mě to těší, každý gól je výborný, navíc v takovém zápase," líčil Kadlec. Mohl slavit i hattrick, ale v páté minutě druhé půle selhal při sólovém úniku.

"Blesklo mi hlavou, že to může být problém nevyužít takovou šanci, ale pořád jsem věřil, že dám gól později," popisoval Kadlec, který zvýšil své naděje na to, že by mohl na začátku září být v reprezentaci na startu světové kvalifikace.

Pasivita se vymstila

Spartě se v Rotterdamu vymstila pasivita v závěru. "Feyenoord měl tlak, ale dlouho žádné velké šance. Až na konci se k nim nějak odrazil míč a vyrovnali z toho. Škoda," podotkl Kadlec.

Přesto, že Sparta neudržela nadějné dvoubrankové vedení, před odvetou je Kadlec dál optimistou. "Když podáme minimálně stejný výkon jako dnes, tak postoupíme. Hrajeme doma, budeme po tomto výsledku favoritem. Ale je to padesát na padesát," dodal Kadlec.

Reklama

Související témata: