Hlavní obsah

VIDEO: Plzeň po prohře s Lokerenem v situaci, kterou nezná. Zvládneme ji, ujišťuje Hanousek

Brusel/ Plzeň
Aktualizováno

Cítili se zaskočeni. Plzeňští fotbalisté sice tušili, že belgický Lokeren bude nejkvalitnějším protivníkem, na něhož při letošní kvalifikační pouti za Evropskou ligou narazili, realita na bruselském stadiónu krále Baudouina však jejich očekávání předčila. Cizinecká legie Lokerenu byla lepší, než mysleli.

Lokeren - Plzeň 2:1

 
Článek

Nic na tomto poznání nemění, že belgický celek vyhrál až gólem z penalty ve třetí minutě nastavení po Ševinského zákroku v šestnáctce. „Lokeren jsme nepodcenili, byl ale skutečně silnější, než jsme předpokládali," přiznával slovenský legionář v plzeňských službách Marek Bakoš, jenž trefou z trestného kopu dal svému týmu naději pro domácí odvetu.

Gól venku se v pohárech počítá

Gól vstřelený na soupeřově půdě má v pohárové matematice dvojnásobnou cenu. Právě proto dává Bakošova branka plzeňskému celku i přes prohru v prvním duelu čtvrtého předkola Evropské ligy celkem slibné vyhlídky pro odvetu v příštím týdnu.

„Jenže já měl za nerozhodného stavu ještě jednu velkou šanci, která mohla vývoj střetnutí otočit, gólman však mou hlavičku vytáhl," litoval Marek Bakoš promarněné příležitosti pět minut před přestávkou. „Šancí jsme si vypracovali dost, ale další už jsme neproměnili. Nechci říci, že jsme za to pykali, ale zamrzí, když o výsledku nakonec rozhodne penalta a ještě k tomu v nastavení."

„Hodně jsme se naběhali a museli vykrývat prostory, protože Lokeren dobře držel balón a kombinoval. Přitom jsme čekali opatrně vedený zápas a boj o střed hřiště, neboť jsme se domnívali, že ani domácí nebudou chtít hru otevřít," přiznával Marek Hanousek, jenž si v základní sestavě odbýval pohárovou premiéru. „Oba krajní záložníci Lokerenu byli hodně rychlí a běhaví, Tunisan Harbaoui na hrotu útoku hodně nepříjemný."

Zatím venku jen vyhrávali

Prohrou, kterou zařídil v nastaveném čase z penalty Marič, se fotbalisté Plzně dostali do situace, kterou během loňské a letošní pohárové kvalifikace nepoznali. Vždy totiž začínali předkolo Ligy mistrů i Evropské ligy na soupeřově hřišti, pokaždé venku vyhráli. V Bruselu poprvé padli a budou tudíž muset dohánět jednogólové manko.

„Jsme v poločase kvalifikační konfrontace, takže šance před odvetou jsou dál padesát na padesát. Důležité je, že se nám podařilo dát na soupeřově hřišti gól, což v pohárové matematice znamená hodně," tvrdí Hanousek, že naděje na účast v základní skupině Evropské ligy je pro Plzeň dál otevřená.

„Škoda, že jsme slibně rozehraný zápas nedotáhli k remízové koncovce, ale jsme už natolik zkušení, abychom doma uhráli výsledek, který nás do Evropské ligy posune," netají stejné přesvědčení Bakoš.

Reklama

Související témata: