Hlavní obsah

Sparťané jsou remízou z Rotterdamu zklamaní

Praha

Před zápasem s Feyenoordem by remízu 2:2 sparťané brali. Vzhledem k vývoji utkání na stadiónu De Kuip jsou ale zklamaní. Vedli totiž 2:0. Nizozemský soupeř ukázal svoji sílu i technickou převahu a ve čtvrtek na Letné to bude ještě velký boj. „Pořád to je půl na půl,“ konstatoval kouč Sparty Vítězslav Lavička.

Foto: Vlastimil Vacek, ČTK

Útočník Sparty Václav Kadlec (vpravo) se snaží uniknout Darylu Janmaatovi z Feyenoordu.

Článek

Sparťané ale dokázali ve specifické atmosféře držet krok s věhlasným soupeřem a nepodlehli jí. „Naopak jsme si ji užili. Bylo to báječné a slyšeli jsme i naše fanoušky,“ liboval si gólman Tomáš Vaclík, jeden z hrdinů zápasu.

Nejvíc ho protáhl ImmersVaclík v obou poločasech svůj tým několikrát podržel. Domácím chytil nejméně čtyři gólové šance. „Počítal jsem s tím, že tady budu mít hodně práce. Jenže dvě branky jsem dostal,“ posteskl si. „Odveta bude ještě hodně těžká, ale věřím, že ji zvládneme,“ zůstal optimistou.

Přiznal také, že po remíze cítí velké zklamání. „Obrovské. Vedli jsme 2:0, přežili jsme jejich šance. Byl by to super výsledek. Brzy jsme ale inkasovali gól na 2:1, domácí se pak dostali do tlaku, který vyústil ve vyrovnání. Přitom jsme si řekli, že budeme pokračovat v aktivní hře z první půle. Místo toho jsme ale až moc zalezli. Tlak Feyenoordu pak byl opravdu hodně velký. Ale dalo se to zvládnout, oni stříleli hlavně zpoza vápna,“ konstatoval Vaclík.

Nejtěžší situaci řešil už ve 33. minutě, kdy vypálil za hranicí šestnáctky Immers a míč letěl pod břevno. „Proletělo to kolem Marka Matějovského a já jsem to měl jen tak tak, abych to stihl vytlačit nad břevno. Rozhodně to je ale zápas, na který se bude hezky vzpomínat,“ dodal Vaclík.

Lavička: Vyrovnání bylo smolnéTrenér Sparty také cítil vzhledem k vývoji zápasu zklamání a remízu bere jako ztrátu. „Vzhledem k tomu, jak se nám povedl první poločas, to určitě zklamání je. Vedli jsme 2:0 a nakonec jsme dostali vyrovnávací gól v samém závěru nastavení. Je v tom trochu i smůla, ale na druhou stranu musíme brát v úvahu velkou kvalitu Feyenoordu. Z tohoto pohledu je boj o postup před pražskou odvetou pořád půl na půl,“ ohlédl se za utkáním Lavička.

„V první půli jsme byli velmi aktivní, zodpovědně jsme bránili, napadali soupeře, a povedly se nám i dobré kontry. Kromě brankových situací jsme si vytvořili i další slibné situace,“ připomněl trenér šanci Kadlece, který šel sám na gólmana, a břevno Hušbauera.

„Po změně stran už jsme dopředu tolik nechodili, přesto jsme se dostali do přečíslení. To jsme ale nevyužili. Soupeř nás pak dostal pod tlak, který stupňoval s každou minutou. Nakonec dal nejen kontaktní gól, ale stihl i vyrovnat. To nás mrzí nejvíc, protože jsme si mohli vézt do Prahy sice ještě příznivější výsledek. Hráči však odvedli maximum a za to jim patří dík. Především se přesvědčili, že se dá hrát i s tak výborným soupeřem. Věřím, že odvetu zvládneme a postoupíme,“ zdůraznil Lavička.

Reklama

Související témata: