Hlavní obsah

Turci o Kweukeho zájem mají, ale s námi nejednají, popírá Otava, že Kamerunec odejde ze Sparty k Bosporu

Praha

Fáma, nic jiného. Nebo spíše zbožné přání tureckého Trabzonsporu angažovat kamerunského legionáře ve sparťanských službách Leonarda Kweukeho. Tak reaguje fotbalová Letná na informace od Bosporu, že přestup kamerunského útočníka už je jen otázkou hodin. „O dlouhodobém zájmu o Lea na tureckém trhu sice víme, ale v tuto chvíli nás žádný klub neoslovil a nejedná s námi,“ dementoval zvěsti tureckých médií i informace prvního muže Trabzonsporu Sandriho Senera člen sparťanského představenstva Jakub Otava.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Leonard Kweuke slaví gól.

Článek

Kamerunský tank Kweuke se na podzim dostal do náramné formy a rozhoduje zápasy. „Leo dává důležité góly, má chuť do fotbalu a ukazuje, jak je pro mužstvo platný. Jeho střelecká produktivita to stvrzuje, i když i od něho očekávám zlepšené výkony," kvitoval po posledním ligovém zápase s Českými Budějovicemi účinkování Kweukeho sparťanský trenér Vítězslav Lavička. Aby ne, když kamerunský legionář jeden gól dal a na dva nahrál.

V té době už se objevily informace o tom, že se v Istanbulu sešel Kweukeho agent se zástupci Trabsonsporu a jednání mělo údajně rychlý spád. Turci podle informací od Bosporu nabídli Spartě 100 miliónů korun a měli transfer za hotovou věc. A nic jim nevadilo, že si Pražané cení kamerunského útočníka, s nímž mají podepsanou smlouvu až roku 2014, na 150 miliónů.

Šéf Trabzonsporu Sandri Sener dokonce tvrdil, že k přestupu dojde během dvou dnů, po čtyřiadvaceti hodinách se však opravil a hlásil: „Přestup ještě k podpisu nachystán není, ale stát se může cokoli."

Člen klubového vedení Sparty Jakub Otava ovšem podobné námluvy popřel. „O dlouhodobém zájmu o Lea na tureckém trhu sice víme, ale v tuto chvíli Sparta žádnou nabídku neobdržela a žádný klub s námi nejedná," prohlásil Otava.

Reklama

Související témata: