Hlavní obsah

Duel fotbalistů Machačkaly narušili v Moskvě tamní fanoušci, které musela krotit policie

Moskva

Čtvrteční duel 4. předkola Evropské ligy mezi Machačkalou a Alkmaarem narušily na stadiónu Lokomotivu Moskva stovky fanoušků moskevských klubů. Výtržníci, které musela krotit policie, házeli předměty na trávník a skandovali rasistická hesla na hráče Anži.

Foto: Sport.cz

Fanoušci moskevských klubů narušili duel 4. předkola mezi Machačkalou a Alkmaarem

Článek

Machačkala nesmí z rozhodnutí UEFA hrát z bezpečnostních důvodů zápasy Evropské ligy na svém stadionu. V moskevském azylu ale při vítězství 1:0 musela čelit značným problémům. "Můžeme jen poděkovat moskevské policii, že zápas tak skvěle zabezpečila," napsal dnes klub v prohlášení.

Fotografové zachytili moskevské návštěvníky, jak na stadiónu hajlovali. Při zápase si také neodpustili pokřikování hesel "Rusko (jen) pro Rusy" či "Kavkazané, táhněte domů", čímž chtěli protestovat proti tomu, aby dagestánský klub hrál své zápasy v ruském hlavním městě.

Trenér Anži Guus Hiddink nevítané návštěvníky kritizoval. "Nejsem si jistý, jestli to byli skuteční fotbaloví fanoušci. Asi šlo o provokaci namířenou proti našemu týmu. Netuším, co UEFA udělá teď, mohou nás poslat hrát kamkoliv," řekl slavný nizozemský kouč.

Útočník Šamil Lachijalov by se za přesun mimo Moskvu nezlobil. "Myslím si, že by bylo lepší, kdybychom hráli zápasy někde v Evropě namísto Moskvy," cituje ho agentura Reuters.

Ruská policie také vyšetřuje napadení několika příznivců Anži v ulicích města.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články