Hlavní obsah

Štajner bude na Ukrajině divákem, do konce podzimu se ale chce vrátit

Dněpropetrovsk

Před necelými čtyřmi týdny u něj lékaři po návratu z utkání 3. předkola Ligy mistrů v Kluži objevili lehkou plicní embolii, kvůli níž vypadl ze hry. Dnes se liberecký fotbalista Jiří Štajner vypravil se svými spoluhráči k odvetě play off o postup do Evropské ligy. Čtvrteční duel s Dněprem si šestatřicetiletý záložník "užije" na tribuně jako divák, do konce podzimu by se ale rád vrátil na trávníky. Momentálně už může běhat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Liberecký Štajner (vpravo) a Hořava z Olomouce v boji o míč.

Článek

Zatímco ostatní týmoví spoluhráči vyrazili do Dněpropetrovsku ve sportovním, jejich lídr mířil do letadla směr Ukrajina v civilním oblečení. "Poslední dobou vyrážím často bez kopaček, už jsem si zvykl. Chtěl jsem se jet podívat, psychicky podpořit kluky a nasát atmosféru. Má být vyprodáno, takže se těším. Doufám, že se dostanu ke klukům do kabiny," řekl Štajner novinářům.

Let nebyl žádnou komplikací

Přes dvě hodiny trvající let prý pro něj nebyl žádnou zdravotní komplikací. K plicní embolii, což je ucpání části plicního cévního řečiště krevní sraženinou, přitom dochází právě i při dlouhém cestování. "Jsem naředěný, tu krev mám naředěnou prášky, takže ten let by neměl být vůbec rizikový. Nic nehrozí," prohlásil Štajner.

Zpětně lituje, že se na jeho zdravotní indispozici nepřišlo dřív. "Mrzelo mě, že se na to přišlo až tak pozdě. Měl jsem to v sobě od dovolené, a kdybych to věděl dřív, tak jsem asi mohl teď hrát," uvažoval liberecký špílmachr.

Lékaři už mu dovolili běhat

Lékaři mu už dovolili začít s lehkým pohybem. "Ještě příští týden jdu na kontrolní CT vyšetření a pak se uvidí co dál. Teď už jsem dostal od doktorů svolení, že můžu začít běhat," prohlásil Štajner.

Nohy ho prý při pohledu na trávník zatím svrbí jen trochu, byť během pauzy hodně jezdí sledovat zápasy. "Tak ze začátku byl fotbal vedlejší. Teď, když se můžu trošku hýbat, je to příjemnější. Rád bych si zahrál, ale přece jenom ta doba není tak dlouhá. Přes tři týdny se dá vydržet. Samozřejmě lepší by bylo hrát. Doufám, že se letos na podzim ještě dočkám," přál si Štajner.

Před odvetou s Dněpropetrovskem je optimistou. Liberečtí doma dokázali dotáhnout dvougólové manko, remizovali 2:2 a Štajner věří, že na zlepšený výkon na Ukrajině navážou. "Postoupit se dá. Oni jsou pod tlakem, a když se sejdou okolnosti, můžeme postoupit. Porážet se asi nedají, ale porazit jdou. Hlavně k tomu musíme přistoupit líp než v prvním poločase doma," dodal.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen