Hlavní obsah

Sparta vyráží na soustředění před Feyenoordem i s Krejčím

Letná žije zápasem podzimu. Ve čtvrtek večer nastoupí fotbalisté Sparty proti Feyenoordu a pokusí se v odvetě play-off Evropské ligy zužitkovat remízu 2:2 z Rotterdamu. A to jejich výchozí pozice mohla být ještě lepší, protože na De Kuipu vedli 2:0 a vyrovnávací gól inkasovali až v nastavení. „Je to ošemetné, ale pořád jsme v lepší pozici než Feyenoord,“ doufá brankář Tomáš Vaclík.

Foto: Milan Malíček, Právo

Uzdravený sparťan Ladislav Krejčí na tréninku před utkáním s Feyenoordem.

Článek
Fotogalerie

Pondělní drama v Jablonci zvládli a díky hektickému závěru na Střelnici vyhráli. Letenští tak v čele ligové tabulky odskočili o tři body a mohou se v klidu chystat na velkou bitvu.

„Jsme rádi, jak jsme Jablonec zvládli. Až tak zásadní význam však pondělní zápas mít nebude. Dobrá nálada byla v kabině již předtím. Jsme odhodlaní postoupit do Evropské ligy, to je teď náš jediný cíl," ujistil kapitán Marek Matějovský.

Po jeho návratu na hřiště zbývá na marodce jediný hráč, levý záložník Krejčí. Ani jeho start však není ve čtvrtek úplně vyloučen. „Láďa se zapojil do plné přípravy s týmem, pár tréninků už zvládl. Měl by s námi odjet na předzápasové soustředění a dopoledne v den zápasu rozhodneme o jeho zařazení," konstatoval trenér Vítězslav Lavička.

Sparťané chtějí zvýšit aktivitu ve druhé půli

S nasazením Krejčího však nejspíš počítá až v průběhu zápasu, pokud by Sparta musela šturmovat za postupem.

Jak v Rotterdamu, tak v Jablonci vyhráli Letenští první poločas, po přestávce se však dostali pod velký tlak soupeře. A to už si podruhé proti Feyenoordu nemohou dovolit.

„Společným jmenovatelem obou předešlých utkání byla ztráta aktivity ve druhém poločase. V odvetě se chceme celý zápas prezentovat tak, jak jsme to zvládli první poločas v Rotterdamu. Tedy aktivně v útoku a stejně tak po ztrátě míče pak i v defenzivě," slibuje Lavička.

Sparta očekává diváckou návštěvu přes 17 000 lidí. V den zápasu se však na stadiónu už vstupenky prodávat nebudou, ve čtvrtek je lze koupit jen na vybraných pobočkách Fortuny nebo na portálu Ticketpro.

Zápas v Generali Areně začne ve čtvrtek v 19:30, přímý přenos vysílá ČT4 a on-line reportáž přinese Sport.cz.

Reklama

Související témata: