Hlavní obsah

Liberec vyrukuje na Dněpr bez kanonýra Šurala

Dněpropetrovsk

Trenér fotbalistů Liberce Jaroslav Šilhavý bude dnes večer muset vyřešit jeden velký rébus. V odvetě play-off Evropské ligy na Ukrajině nastoupí proti Dněpru Dněpropetrovsk bez nejlepšího střelce týmu, útočníka Josefa Šurala.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Josef Šural svým spoluhráčům na Ukrajině nepomůže.

Článek

Autor pěti branek v dosavadní části sezóny na Ukrajinu vůbec necestoval kvůli zranění nohy z ligového utkání v Českých Budějovicích. „Komplikace je to jednoznačná, Pepa se dostával střelecky nahoru a obraně Dněpru v prvním zápase zatápěl. Je to pro nás oslabení,“ uznal Jaroslav Šilhavý. Chybět mu dál bude i Štajner, který na Ukrajinu cestoval alespoň jako divák. K dispozici už je uzdravený útočník Rabušic, jenž podle trenéra zvládne po dlouhodobém zranění odehrát část zápasu, ale celý ještě ne.

Liberec doma hrál s ukrajinským celkem 2:2 a do odvety rozhodně nejde jako favorit. „Bude to těžké, ale určitě nejsme bez šancí na postup,“ řekl Šilhavý, jehož svěřenci k postupu potřebují vyhrát či uhrát remízu 3:3 a vyšší. Pak by se mohli těšit na zhruba 32 miliónů korun za účast v základní skupině Evropské ligy. Pokud s týmem s českými legionáři Janem Laštůvkou a Ondřejem Mazuchem vypadnou, v pohárech končí.

Lašťůvka věří v postup Dněpru

Šilhavý dobře ví, že se na hřišti Dněpru nesmí opakovat bojácný výkon z první půle domácího utkání. „Musíme být aktivnější a pozorní v obraně. Těch jejich šest útočných hráčů jsou silné individuality, dokážou potrestat každou skulinku. Ale my jsme se v této sezóně několikrát přesvědčili, že jsme schopni výsledek otočit,“ podotkl kouč Liberce.

Ukrajinský tým si nepřipouští, že by postup v domácím zápase neuhrál, i když hráče ztráta slibného náskoku v Liberci mrzela. „Zbytečně jsme si to zkomplikovali, ale musíme jít dál. Hlavně že jsme nedostali ještě třetí gól a neprohráli. Naším cílem je postup,“ uvedl brankář Jan Laštůvka.

Je otázkou, zda s ním nastoupí v základní sestavě i Mazuch. Poté, co U Nisy faulem v poslední minutě zavinil penaltu a vyrovnání, ho nechal španělský kouč Juande Ramos v ligovém duelu na lavičce.

Dněpr–Liberec
Pravděpodobné sestavy – Dněpropetrovsk: Laštůvka – Mandzjuk, Odibe (Mazuch), Čeberjačko, Strinič – Alijev, Giuliano, Rotaň, Konopljanka– Zozulja, Matheus.
Liberec: Bičík – Ljulka, Nezmar (Karišik), Kelič, Fleišman – Kušnír, Vácha, Janů, Bosančič, Breznaník – Hadaščok.
Zápas začíná v 18 hod., hlavním rozhodčím je Portugalec Gomes. Přímý přenos vysílá Sport 2, on-line reportáž budete moci sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: