Hlavní obsah

Feyenoordu dávám góly po 11 letech, do třetice už to nestihnu, smál se Jarošík

Praha

Nebyli favority, rotterdamský Feyenoord však nakonec zmákli nečekaně přesvědčivě. Fotbalistům Sparty se tak otevřel pestrý podzim se šesti atraktivními zápasy ve skupině Evropské ligy. „Všichni sparťané teď mohou být hrdí! Kluci tvrdě pracovali a byli za to odměněni,“ jásal trenér Vítězslav Lavička, který dal průchod svým emocím. „Mám k tomu velký důvod!“ culil se, když si v kanceláři s kolegy připil šampaňským.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost fotbalistů pražské Sparty

Článek
Fotogalerie

Šachová partie v prvním poločase nic nerozhodla, sparťané však stále měli remízu 2:2 z Rotterdamu k dobru. Po přestávce však dvakrát udeřili a renomovaný protivník se překvapivě nezmohl na pořádný odpor.

„Byl to nesmírně těžký dvojzápas. V odvetě jsme je k ničemu nepustili, ale fyzicky to bylo velmi náročné. Na penaltu jsem si věřil, vzal balon a proměnil," usmíval se Václav Kadlec.

V posledních týdnech už zase jeho forma stoupá rychle nahoru. „Postupně se mu vrací sebevědomí, jež míval před svým zraněním. Jsme rádi, že to při svém mládí dokáže vzít na sebe a dát důležité góly. Postup však není zdaleka zásluhou jen jednoho hráče," líčil Lavička.

Specialistou na Feyenoord je pak Jiří Jarošík. Stoper se trefil i v Rotterdamu v Lize mistrů – a teď znovu. „Už je to tak, dávám jim gól jednou za 11 let. Do třetice už to nestihnu, ale teď jsem hrozně šťastný," jásal Jarošík. „Postup se od Sparty čeká každý rok. Myslím, že máme tým na to, abychom šli ještě dál," dodával.

Do skupiny chtějí Angličany i Turky

V pátek po obědě se tým sesedne u televize a bude sledovat los základních skupin. „Já bych si přál tým z Anglie nebo Skotska, to by se mi líbilo. A někteří kluci by rádi do Turecka, aby poznali tamní divokou atmosféru. Já už ji znám..." těšil se kapitán Marek Matějovský.

Sparta vstoupila do sezóny s velmi mladým týmem, což se zdálo až příliš odvážné. Nese to však ovoce. „Věřím, že sázka na mladé se nám bude dařit postupnými krůčky naplňovat," doufá Lavička.

Těsně před odvetou Letenští odmítli nabídku 125 miliónů korun za Kweukeho od tureckého Trabzonsporu. Postupem si zajistili zisk minimálně 32 miliónů korun, a tak by si naopak mohli nějakou posilu ještě přikoupit.

„Teď se nám samozřejmě otevřela možnost doplnit kádr. Bezprostředně po zápase je však příliš brzy na to předjímat, jak se zachováme," avizoval Lavička.

Reklama

Související témata: