Hlavní obsah

Věděl jsem, kam to napálím, říkal spokojený střelec prvního gólu Václav Kadlec

Dvacetiletý útočník Sparty Václav Kadlec je po Jarošíkovi druhou černou můrou Feyenoordu. Ve dvojzápase 4. předkola Evropské ligy mu vstřelil tři ze čtyř gólů a výrazně se podílel na postupu do základní skupiny.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sparťanský útočník Václav Kadlec bojuje s obranou Feyenoordu

Článek

Cítíte se jako černá můra Feyenoordu?

Dal jsem jim ve dvojzápase tři branky, ale abych byl jejich černou můrou, musel bych jim dát nejméně jeden gól v pěti zápasech v řadě. Když to vezmu z pohledu Jirky Jarošíka, který jim vstřelil branku po jedenácti letech od prvního setkání, pak mne by to další čekalo v jednatřiceti letech.

Byl jste na penaltu určený?

Ano, byl jsem jeden z hráčů, který ji měl jít kopat. Cítil jsem se dobře, věřil jsem si, tak jsem na ni šel.

Neříkejte, že jste nebyl nervózní, vždyť Mathijsen jednou dokonce ukopl míč ze značky pokutového kopu...

Nervózní jsem trochu byl, to přiznám, a asi by nebylo normální, kdybych v takovém zápase byl v klidu. Věděl jsem dobře, co může případný gól znamenat z hlediska postupu. To, co se dělo před kopem, jsem si nepřipouštěl. Byl jsem rozhodnutý předem, kam balón napálím, že dám ránu doprostřed branky. To jsem udělal a byl z toho gól.

Po prvním utkání, kdy vás ve druhé půli Feyenoord zatlačil a vyrovnal na 2:2, se čekalo, že něco podobného předvede i na Letné. Obávali jste se, že na vás vletí?

Neobávali, my jsme na ně byli připravení. Odehráli jsme fantastický zápas především v obranné fázi. Nedovolili jsme jim skoro nic, jen pár střel z dálky. V tom byl základ úspěchu.

Věřili jste, že dokážete hrát aktivně celých devadesát minut?

S tím jsme do zápasu šli. Věděli jsme, že když nebudeme aktivní, zmáčknou nás a může se stát cokoliv. Oni mají velkou kvalitu. My jsme splnili, co jsme si řekli. Dali jsme do toho větší srdce než oni. Doma si mysleli, že jim to spadne do klína, na Letné neukázali nic.

A přidali jste dva góly...

Nedalo se hrát na 0:0. My jsme chtěli zápas vyhrát. Ten můj gól přišel v pravou chvíli a Jirka Jarošík pečetil postup krásnou hlavičkou.

Oslavy už na trávníku byly velkolepé, pomohli vám hodně fanoušci?

My máme dobrou partu, je tu hodně mladých kluků, všichni táhneme za jeden provaz a dneska jsme všichni dřeli, abychom vybojovali vysněný postup. Fanouškům patří velký dík, věřili jsme, že nás podrží a oni byli opravdu báječní. Všichni si to teď užíváme.

Je postup klíčovým momentem sezóny?

Určitě ano, protože evropské poháry na Spartu patří, a kdybychom nepostoupili, táhlo by se to s námi celou sezónu. Takhle se nám bude naopak hrát mnohem lépe a můžeme se těšit na další skvělé týmy a zápasy.

Máte nějaký vysněný tým, který byste chtěl potkat?

Vyloženě ne, ale byl bych rád, kdybychom dostali do skupiny jedno velké a slavné mužstvo a ti zbývající soupeři aby byli hratelní a postoupili jsme dál.

V čem je největší proměna Václava Kadlece oproti minulé sezóně?

Jsem zdravý, daří se mi. Mnozí lidé už mě odepisovali, ale já jsem zpátky, ale beru to s pokorou. Dobře hrajeme jako tým.

Reklama

Související témata: