Hlavní obsah

Krejčí odloží playstation a zažije bitvu se svým oblíbeným Lyonem na vlastní kůži

Pavel Dosadil (Lyon)Sport.cz

Žádného ze sparťanů nepotěšil los základní skupiny fotbalové Evropské ligy tak, jako záložníka Ladislava Krejčího (20). Právě s Olympiquem Lyon si talentovaný mladík přál zahrát. „Je to můj oblíbený tým. Když doma hraju na playstationu FIFA, právě Lyon si často vybírám. Chtěl jsem narazit na francouzský fotbal. Hltal jsem hlavně Juninha, když za ně ještě hrával,“ vysvětluje.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Sparťan Ladislav Krejčí na tréninku v Lyonu.

Článek

Lyon zatím pro Spartu znamenal pohromu. Na podzim 2004 s ním v základní fázi Ligy mistrů prohrála doma 1:2 a venku dokonce 0:5. Byl to poslední zápas trenéra Františka Straky na sparťanské lavičce, po debaklu byl odvolán.

Ladislav Krejčí však čtvrtečního soupeře Letenských přesto řadí mezi své oblíbené týmy. „Na domácí zápas s Lyonem si moc dobře vzpomínám. Podával jsem při něm míče," vybavuje si záložník, jak coby dvanáctiletý zažíval atmosféru Ligy mistrů.

V Evropské lize však sparťané narazí na Lyon nejprve na Stade de Gerland. Aktuálnější tak jsou reminiscence na osm let starý nářez venku.

„Hned při losu jsme si na to samozřejmě vzpomněli, ale pevně věřím, že takový debakl se tady tentokrát opakovat nebude. Rádi bychom v premiéře zabodovali, remíza zvenku by asi byla velmi dobrá," přeje si letenský talent.

Frustrace z Plzně je prý pryč

Ani playstation, ani podávání míčů. Krejčí patří mezi hráče, na něž bude kouč Lavička spoléhat přímo na hřišti. Pro většinu mladíků přitom půjde o dosud největší pohárový zápas v jejich kariéře.

„Člověk nemůže jít na hřiště rozklepaný, musí si to jít užít. Vždyť takových zápasů nemusí být tolik, takže když máme tu možnost jeden takový hrát, určitě si to užijeme," těšil se před středečním tréninkem na Stade de Gerland.

Sparťané ujišťují, že frustrace ze sobotní porážky v Plzni už je pryč. „Soustředíme se na Lyon a to chceme zvládnout. Jak herně, tak bodově. Nemůžeme se kvůli první porážce v sezóně trápit, musíme se naopak zakousnout a nabudit," nabádá Krejčí.

Zápas Lyon - Sparta se hraje od 21:05, přímý přenos ČT4, on-line reportáž Sport.cz.

Reklama

Související témata: