Hlavní obsah

Sparta hraje zápas za odměnu a troufá si, hlavně ne žádný další lyonský festival

Lyon

Přijela Sparta, zase bude fotbalový festival, těší se příznivci Olympique Lyon. Aby ne, když jejich chlapci před osmi lety i v rezervní sestavě smetli Letenské v Lize mistrů 5:0... Pražané však podobný scénář rázně odmítají, v úvodním duelu Evropské ligy chtějí tentokrát na Stade de Gerland bodovat. Zápas Lyon - Sparta se hraje dnes od 21:05, přímý přenos ČT4, on-line reportáž Sport.cz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost fotbalistů pražské Sparty

Článek

Dušují se, že osm let starý debakl je nestraší. „Takový výsledek se tedy v Lize mistrů moc často nevidí... Už to v kabině proběhlo, tenkrát jsme se většinou dívali v televizi. Změnil se náš tým, změnil se i jejich. Věřím, že k takovému číslu se tentokrát nedostaneme," doufá brankář Tomáš Vaclík.

Pro Spartu jde dodnes o jednu ze tří nejhorších porážek na hřištích soupeřů v evropských pohárech. A tak není divu, že při návratu na místo činu na osm let starý debakl stále narážejí.

„Tenkrát jsem seděl na tribuně a užíval si to. Vynikající zápas, hotový festival na Gerland," s úsměvem připomněl defenzivní záložník Maxime Gonalons, jak se coby patnáctiletý kluk v hledišti kochal.

Sparta má jediného pamětníka. Miroslav Baranek znovu prosedí celý zápas na lavičce, tentokrát však ne jako náhradník, ale vedoucí týmu.

„Lyon hraje spoustu let poháry, ale už nekraluje francouzskému fotbalu tak suverénně jako dřív. My máme mladé mužstvo, a pokud předvedeme takový výkon jako proti Feyenoordu, tak nejsme bez šancí na zisk bodů," doufá Baranek.

Lyon už myslí i na Lille

Olympique si dvanáctkrát zahrál Ligu mistrů, v níž ještě předloni vypadl až v semifinále s Bayernem Mnichov. V Evropské lize se představí poprvé, prioritou je však pro Lyon spíš domácí soutěž – z níž se chce co nejdříve vrátit do Ligy mistrů.

„Máme dost motivace i pro pohárové zápasy. Start francouzské ligy se nám ovšem povedl a v neděli hrajeme důležitý zápas v Lille. Nevylučuji proto, že sestavu proti Spartě trochu obměníme a některé hráče ušetříme," připustil trenér Rémi Garde, jenž má navíc na marodce Bastose a Gourcuffa.

Letenští však nechtějí na takové zprávy hřešit. Tím spíše, že před osmi lety proti nim také nastoupili náhradníci - a výsledek byl zdrcující.

„Podobné informace jsme získali již v neděli, když jsme tady sledovali Lyon v ligovém utkání s Ajacciem (2:0). Nechci předjímat, jak k tomu domácí přistoupí. Pro nás je to každopádně zápas za odměnu. Remíza by byla dobrá, ale naší filosofií ve Spartě je, jít v každém utkání za vítězstvím. A to platí i tady v Lyonu," ujistil trenér Vítězslav Lavička před středečním tréninkem na Stade de Gerland.

Olympique Lyon - Sparta Praha
Utkání základní skupiny I fotbalové Evropské ligy, čtvrtek 21:05. Rozhodčí Bojko (Ukrajina), přímý přenos ČT4, on-line reportáž Sport.cz.
Předpokládané sestavy
Lyon: Vercoutre - Réveillére, Biševac, Lovren, Dabo - Gonalons, Malbranque - Briand, Grenier, López - Gomis.
Sparta: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Kadeřábek, Hušbauer, Pavelka, Krejčí - Kadlec, Kweuke.
Jak dopadne zápas Lyon - Sparta?
Zvítězí Lyon
54,4 %
Zápas skončí remízou
15,4 %
Zvítězí Sparta
30,2 %
Celkem hlasovalo 2927 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články