Hlavní obsah

Krejčí věřil ve vyrovnání, i když Sparta byla v Lyonu na kolotoči

Olympique Lyon je pro něj mimořádným klubem. Před osmi lety podával na Letné jeho hvězdám míče v Lize mistrů, na playstationu často hájí jeho barvy – a ve čtvrtek mu dal mladý fotbalista Ladislav Krejčí gól. Na body to však už nestačilo, Sparta podlehla na Stade de Gerland v úvodním duelu Evropské ligy 1:2. „Zklamání. Chtěli jsme bodovat, ale prohráli jsme,“ litoval záložník, který přišel na hřiště až jako náhradník.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Sparťan Ladislav krejčí (uprostřed) se raduje z gólu proti Lyonu.

Článek

Dal jste gól, který nezabránil porážce. Jaké tedy máte pocity?

Venca Kadlec mi předložil krásnou přihrávku, jen jsem se modlil, ať branku nepřestřelím. Nakonec jsem ale stejně zklamaný. Chtěli jsme bodovat, ale prohráli jsme.

Po jakém zápase?

Lyon výtečně držel balón, bylo to s ním pořádný kolotoč. Ale bránili jsme kompaktně, jezdili a dali do toho všechno. I proto jsem zklamaný, že to nevyšlo.

Uznáte tedy, že Lyon byl mnohem lepší?

Lepší byli, drželi balon a my bránili. Bylo těžké napadat jejich rozehrávku. Každého našeho zaváhání hned využili. Pro nás je to ale také výborná zkušenost.

Po přestávce se už událo, že góly Lyonu jsou jen otázkou času.

Začátek poločasu jsem ještě sledoval z lavičky. Měli velký tlak, který stále narůstal. Stejně jsem si ale říkal, že když ubráníme tohle, tak už to musíme zvládnout až do konce. Bohužel pak přišel gól a už se to s námi vezlo. Zvedlo to Lyonu sebevědomí a soupeřům se dařilo všechno.

Olympique byl v tu chvíli na koni. Jak těžké pro vás bylo nastoupit za stavu 0:2?

Neztrácel jsem naději. Říkal jsem si, že je to dva nula a že to můžu už jen zlepšit. Šel jsem si to na hřiště užít, zahrát si a pomoci týmu. A za svůj gól jsem moc rád.

K vytoužené remíze vám chyběla ještě jedna trefa.

Když jsem snížil, věřil jsem, že do pěti minut můžeme dát další. Že je zatlačíme a že to tam padne. Škoda, náznaky příležitostí jsme opravdu měli. Kdybychom je vyřešili líp, mohly skončit gólem. Bohužel jsme vyrovnat nedokázali.

Reklama

Související témata: