Hlavní obsah

VIDEO: Plzeň čeká šampión Evropské ligy! Horváth se smál: Fanoušci se mají nač těšit, my nikoliv

Plzeň

Šampión Evropské ligy, vítěz Superpoháru, v němž ponížil Chelsea, a aktuálně druhý tým španělské ligy: Atlético Madrid! Soupeř nahánějící hrůzu čeká ve čtvrtek večer fotbalisty Plzně v druhém dějství Evropské ligy skupiny B. Kapitán Západočechů Pavel Horváth byl přesto před středečním odletem do Španělska skvěle naladěný a rozdával úsměvy, byť si uvědomoval sílu soupeře. „Viděl jsem jejich dva zápasy v lize. Bohužel," řehnil se sedmatřicetiletý matador, když si vybavil famózní herní představení nejbližšího soka.

Odlet fotbalistů Viktorie Plzeň do ŠpanělskaVideo: Sport.cz

 
Článek

Vystrašily vás hodně výkony Atlétika, když jste soupeře sledoval při duelech španělské ligy a následně měl vše ještě zhuštěné v sestřihu během přípravy na čtvrteční zápas?

Určitě máme respekt. Fanoušci se mají na co těšit, my hráči už tolik ne (směje se). Víme, že jedeme k týmu, který je na špici ve Španělsku. Hrají dobře, hrají rychle. Jsou fakt skvělí.

Je velkou výhodou, že do souboje s aktuálně druhým týmem španělské ligy půjdete se zkušenostmi z loňského ročníku Ligy mistrů a jarních odvet Evropské ligy?

Od velkých zápasů s Barcelonou či AC Milán uplynul prakticky rok. Kdybychom tak těžké duely hráli pravidelně, představovaly by vzájemné souboje větší pomoc. Jenže v domácí soutěži hrajeme většinou do plných, což asi nebude případ souboje v Madridu (směje se)... Ale je pravda, že většina ze současného plzeňského kádru zápasy Ligy mistrů i jarní dvojzápas Evropské ligy se Schalke zažila, tudíž do Madridu nejedeme jako úplní nováčkové, což snad bude vidět i na výsledku.

Představuje pro vás souboj s Atlétikem vrchol podzimu?

Atlético je nejatraktivnější soupeř, který nás na podzim čeká, což mluví za všechno.

Lze sílu vašeho čtvrtečního soupeře srovnat kupříkladu s Barcelonou, na kterou jste narazili v Lize mistrů během minulého podzimu?

Myslím, že Atlético není stejně populární jako Barcelona. Ale já viděl jejich poslední dva zápasy ve španělské lize. Bohužel (usmívá se). Vážně musím říct bohužel, protože hrají opravdu skvěle. Myslím, že jde o momentálně jedno z nejlépe hrajících mužstev Evropy. Půjde o konfrontaci, která nás každopádně může posunout dál.

A s jakými ambicemi vstoupí Plzeň do souboje s obhájcem vítězství v Evropské lize?

Když podáme výkon na hranici našich možností, jsme schopní hrát zápas výsledkově pro nás zajímavý. Budeme chtít vystřelit na branku a vstřelit gól, což se nám proti Barceloně nepodařilo.

Hodně se spekuluje o zdravotním stavu kanonýra Falcaa, který vynechal poslední zápas kvůli zranění. Bude jeho případná absence pro Plzeň velkou výhodou?

Myslím, že je úplně jedno, jestli na hrotu jejich útoku bude Pedro nebo Pablo. Pořád budou strašně silní (směje se).

Do Madridu se chystá šest set plzeňských fanoušků. Půjde o vítanou podporu při vzpomínce na loňské obrovské výjezdy vašich příznivců na utkání Ligy mistrů či Evropské ligy?

Minulý rok byli naši příznivci skvělí, ať jsme přijeli kamkoliv. Třeba na Barceloně jsme se při všech třech útočných akcích mohli cítit jako doma (směje se)... Ale vážně. Nevím, kolikrát se ještě s plzeňským fotbalem podíváme do Madridu, tudíž my se budeme snažit si zápas užít v rámci možností na hřišti. A věřím, že fanoušci si ho užijí na tribunách naplno.

Reklama

Související témata: