Hlavní obsah

Jsou to buldoci, ale gól už jsem jim dal, říká před bitvou s Bilbaem Jarošík

Jan KrůtaSport.czPrávo

Rok a půl působil fotbalista Jiří Jarošík ve španělském Realu Zaragoza, než v létě 2011 zakotvil na Letné. Soupeře Sparty v dnešním duelu Evropské ligy, klub Athletic Bilbao, ze Španělska dobře zná. „Jsou to takoví buldoci, kteří nic nevypustí, ale dal jsem jim i gól,“ přiznal stoper Sparty.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťanský stoper Jiří Jarošík na tréninku.

Článek

Jakou máte s Bilbaem bilanci?

Hrál jsem s nimi třikrát a zažil jsem úplně všechno: vítězství, remízu i prohru. Doufám, že teď přidám další výhru, aby to bylo lepší.

Největší hvězdou týmu je útočník Llorente, který má však spory s koučem a podle všeho ani v Praze nenastoupí. Vzpomenete si na souboje s ním?

Byly docela zajímavé (úsměv). On je takový netypický Španěl, hodně silový, soubojový. V jednom zápase nám dal gól a já se trefil taky. Soubojů jsme spolu svedli spoustu a moc se mu to nelíbilo. Určitě si mě pamatuje... Ale podle mých informací asi skutečně nenastoupí, spíš by měl místo něj hrát Aduriz, který je podobný typ jako Llorente.

Sledoval jste Bilbao i po návratu do Sparty?

Minulou sezónu byli v televizi docela často díky úspěšnému tažení v Evropské lize, kde došli až do finále. Navíc tam hraje můj velký kamarád Ander Herrera. Byli jsme spolu v Zaragoze. Zápasy Bilbaa jsem sledoval i kvůli němu. Nevím, jestli nastoupí, měl nějaké zdravotní problémy. Je to velice talentovaný fotbalista, který hrál už v Zaragoze velmi důležitou roli. A v Bilbau šel ještě nahoru. Byl ve španělské jednadvacítce a věřím, že se dostane i do áčka, i když tam je ta cesta poměrně dlouhá.

Může být pro Spartu výhodou, že ani Bilbao není v ideálním rozpoložení?

Extra pohodou momentálně taky nehýří. Bude to zápas kdo s koho.

V jaké pohodě jste po čtyřech prohrách v řadě vy?

Věřím, že budeme hrát dobrý fotbal a tu nepříznivou sérii otočíme. Čeká nás obrovskej zápas, který tu dlouho nebyl.

Reklama

Související témata: