Hlavní obsah

Kozáčik v Madridu už věřil v bodový zisk, pak lovil míč ze sítě. Pěkný gól, uznal

Radek Malina (Madrid)Sport.czPrávo

Oplýval jistotou, chytal bezchybně a spolehlivě. V devadesáté minutě zneškodnil největší šanci Atlétika Madrid, když zkrotil míč po hlavičce Garcíi. O necelých 270 vteřin později však brankář Plzně Matúš Kozáčik lovil míč ze sítě, když byl bezmocný proti dalekonosné dělovce Rodrígueze. „Pěkný gól," pokrčil rameny s odstupem minut, když hodnotil čtvrteční zápas na půdě vítěze minulého ročníku Evropské ligy.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Gólman Matúš Kozáčik držel až do nastavení čisté konto.

Článek
Fotogalerie

Jak moc vás štve, že kvalitní výkon přišel vniveč po ráně z třetí minuty nastavení zápasu?

Mrzí mě z pohledu ztraceného utkání, nepohlídali jsme bod v poslední hrací minutě. Bodík byl blízko. Ale upřímně, byl to pěkný gól.

Opravdu je pěkný i pro brankáře, který je tím překonaným? Necítíte spíše zlobu a vztek?

Jo, byl pěkný. Samozřejmě každý gól mrzí, zvláště v takovém čase. Ale těžko jsem s ránou Rodrígueze mohl něco dělat. Trefil to hezky.

Byla v zápase jiná situace, která byla nebezpečná a vyvedla by vás z rovnováhy?

Hlavička Garcíi v devadesáté minutě. Byl hodně blízko, prakticky na malém vápně. Fakt hodně nebezpečná situace. Když jsem míč držel v náručí, věřil jsem v remízu. Říkal jsem si: Za pár minut je konec, už bod uhrajeme. Byl jsem přesvědčený, že se nám podaří remizovat. Škoda.

Cítil jste se v zápase silný? Nepřekonatelný?

To ne. Ale u gólmana je třeba, aby byl v klidu. Já se cítil proti Atlétiku skvěle. Chytalo se mi dobře. I když konec s čistým kontem by byl mnohem lepší.

Bylo rozhodující, že žádný z vašich spoluhráčů při standardní situaci nebyl k Rodríguezovi blíže?

Nikdo z nás nečekal, že budou rozehrávat. Všichni jsme počítali, že balón kopnou do velkého vápna. Kdybychom... Ale to je kdyby, to říkám teď s odstupem minut. Nepočítali jsme prostě s tím, že rozehrají přímý kop způsobem, z něhož skórovali. Já si myslel, že pošlou míč přímo k brance.

Do přestávky jste přitom Atlétiko do žádné velké šance nepustili a také po změně stran jste v defenzivě předváděli precizní výkon. Podcenili vás domácí?

To si nemyslím. Oni hráli dobře, ale my rovněž. Ukázalo se, že jsme dobře připravení. Kluci v poli zvládli zápas až do osudné standardní situace výborně.

Je gól inkasovaný v třetí minutě nastavení velkou ránou pro sebevědomí týmu? Nemůže prohra poznamenat vaši psychiku?

Ne. My jsme před zápasem favorité nebyli. Nikdo kolem nepočítal, že bychom něco uhráli a z Madridu třeba bod přivezli. Samozřejmě s výsledkem nepanuje spokojenost, protože na bod jsme měli. Ale právě to je třeba si uvědomit.

Co se vám honilo hlavou, když míč po ráně Rodrígueze zapadl do branky?

Všichni jsme věděli, že je konec a na žádnou odpověď nebude čas. Bylo jasné, že rozehrajeme a sudí zapíská konec. Ale nechci mluvit o nějakém velkém zklamání. Odehráli jsme přece dobrý zápas. Výkon kluci podali dobrý. Ano, bod z Madridu mohl být třeba historickým úspěchem, ale čas už nevrátíme.

Reklama

Související témata: