Hlavní obsah

Volný pád Bilbaa trvá, píše zklamaně španělský tisk

Zatímco Atlético Madrid se po šťastné jednogólové výhře nad Plzní dále vznáší v oblacích, fotbalisté Bilbaa po nakládačce od Sparty (1:3) pokračují ve volném pádu ke dnu. Tak hodnotí vystoupení svých klubů v Evropské lize španělský tisk.

Foto: David W. Černý, Reuters

Nešťastní hráči Bilbaa po prohře na Letné.

Článek

List ABC označil výsledek Basků na Letné za debakl. "Do zápasu se Athletiku vůbec nepodařilo vstoupit, zatímco Sparta hrála naplno a vlastně se ani příliš nenadřela, aby se dostala do vedení," uvádí a hovoří o volném pádu týmu kouče Marcela Bielsy, který je i v lize u dna tabulky.

Špatný výkon "Lvů" kritizuje i El País. "V Praze předvedli bídný výkon proti týmu, který je předčil ve všech herních činnostech. Výsledek 3:1 odráží, co se na stadiónu na Letné odehrálo. Bilbao zaslouženě zůstává na posledním místě skupiny," píše deník.

Zasloužená výhra i bez "Tygra"

Zato výhra Atlétika vydřená až v nastavení byla podle listů zasloužená. "Důrazná a dobře organizovaná Viktoria se radovala, že bez 'Tygra' (útočníka Radamela Falcaa) nejsou domácí tak nebezpeční. Obměna sestavy se ale madridskému týmu v šedivém duelu nakonec nevymstila a náhradníky zachránil Rodríguez," popisuje deník AS.

Zdolat Plzeň prý stálo domácí hodně sil. "Atlético dosáhlo na upracovanou výhru a prošlo si utrpením a agonií. Nakonec však Viktorii zdolalo a přiblížilo se postupu do další fáze. Nebyl to brilantní zápas, ale gól Cristiana Rodrígueze má cenu zlata," míní El Mundo deportivo.

Reklama

Související témata: