Hlavní obsah

Daridovi zatrnulo, zda zabalil všechno. Něco už ani z kufru nevyndávám, vysvětloval

Trochu mu zatrnulo, zda stačil zabalit skutečně všechno a doma nic nezapomněl. Hlavně notebook, sluchátka a ipad musí mít mladý plzeňský reprezentant Vladimír Darida neustále u sebe. Žádný div, když se s národním týmem i plzeňskou Viktorií nacestuje až až. „Něco ani nevyndávám z kufru, protože vím, že to za chvíli budu zase potřebovat,“ usmíval se před anabází do izraelského Tel Avivu, kde jeho tým čeká ve čtvrtek večer třetí zápas Evropské ligy s tamním Hapoelem.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Vladimír Darida (vlevo)

Článek

Není toho na vás v poslední době až moc? Jeden zápas za druhým, s reprezentací hrajete kvalifikaci, s Plzní zase o ligové i postupové body v Evropské lize...

Naopak, je to mnohem lepší, než celý týden jen trénovat a chystat se pouze na jeden vrchol, jímž je liga. Jsem rád, že máme hodně zápasů, protože na každý se těším.

V Tel Avivu na vás čeká ve třetím díle Evropské ligy Hapoel, s nímž jste se shodou okolností utkali během letní přípravy. Jaký na vás udělal dojem?

Jsou to hračičkové vyznávající technický fotbal. Navíc silní na míči a hlavně - nebojí se hrát.

To by vám mohlo vyhovovat, protože lepší hrát ofenzivní partii se stejně naladěným soupeřem, než dobývat jeho urputnou obranu.

To tedy určitě. I třeba v ligovém střetnutí s Jabloncem se v sobotu potvrdilo, že oboustranně útočný fotbal nám vyhovuje a hraje se nám daleko lépe.

Kapitán vašeho týmu Pavel Horváth se nechal slyšet, že ho trochu trápí počasí panující v Tel Avivu. Dvacetistupňový rozdíl je přece jen značný...

S tím tedy problém rozhodně nemám, spíše se těším, že si zase zahrajeme v teple.

Od trenéra jste zatím dostali jen první základní informace o čtvrtečním soupeři, který v prvním zápase skupiny prohrála doma s Atlétikem Madrid 0:3. Vy jste naopak španělskému protivníkovi vzdorovali na jeho hřišti až do nastavení, takže byste měli být ve vzájemné konfrontaci přece jen favority...

Z videa se dají těžko vyvozovat nějaké závěry. A z výsledků už teprve ne, protože každé utkání je jiné. Třeba se Hapoelu prostě první střetnutí Evropské ligy s Atlétikem nepovedlo a proto doma prohrál třígólovým rozdílem. Na nás může být stoprocentně připravený.

Reklama

Související témata: