Hlavní obsah

Hapoel - Plzeň 1:2Plzeň nakonec otočila duel, který se pro ni vyvíjel hrůzně, a po výhře v Tel Avivu míří za postupem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Maman 1 : 0
45. Horváth 1 : 1
55. Rajtoral 1 : 2
Záznam online reportáže

zp, (Tel Aviv)Sport.cz

Také Plzeň má nakročeno ke druhé příčce ve své skupině Evropské ligy a tudíž jarnímu účinkování na pohárové scéně. Ve třetím dějství totiž vyhrála důležitý zápas v Tel Avivu nad Hapoelem 2:1, i když celý první poločas se pro ni vyvíjel hrůzně. Góly Horvátha v nastaveném čase první půle a Rajtorala deset minut po přestávce však skóre otočila a pro tři body si proti domácím, dohrávajícím poslední půlhodinu jen v deseti, dokráčela. "Rozhodnuto není, ale bodový import z Izraele může být pro pořadí ve skupině klíčový," liboval si nakonec kouč Pavel Vrba.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Pavel Horváth se raduje z gólu na hřišti Hapoelu Tel Aviv. Brankou v nastavení první půle nastartoval obrat Plzně.

Článek
Fotogalerie

Marně plzeňský kouč své svěřence nevaroval. „Pozor hlavně  na výpady Hapoelu po stranách, tam je nebezpečný, " připomínal Vrba hráčům. Jako by ho neposlouchali... Nebo spíše jako by Řezník byl při trenérově výkladu duchem jinde, protože už po jedenácti minutách za sebou nechal úplně volného Ben Haima, který se vydal k sólu na Kozáčika. V obrovské šanci trefil jen tyč, ale namlsal se natolik, že za čtyři minuty si pohrál s plzeňskou obranou zase a předložil Mamanovi na malé vápno přihrávku, kterou bylo hříchem neproměnit.

Po gólu se schylovalo k pohřbu

Maman sice hřích spáchal, ale vzápětí ho napravil, když po rohovém kopu hlavou pohodlně skóroval. Plzeňská defenzíva hořela, Vrbovi svěřenci úplně vypadli z rytmu, kazili přihrávky, ztráceli lehce míče, takže Hapoel doslova vybízeli k rychlým průnikům. A ten se činil, takže nazlobený Vrba si to rázoval před lavičkou sem a tam.

Ještě že alespoň Kozáčik měl den, takže další velkou příležitost Tamuze brilantně vyrazil, protože jinak mohlo skončit plzeňské účinkování stejným pohřbem, jako pár hodin před tím vystoupení izraelské Šmony na Spartě.

Ale i tak Kozáčik několikrát přihlížel, když střely Tamuze či hlavička Mamana svištěla kolem jeho tyčí.

Plzeň se probrala až chvíli před přestávkou, ale na vyrovnání jí to stačilo... Nejprve Kolář, jenž se po dlouhém zranění vrátil od prvních minut do základní sestavy, trefil po centru Rajtorala  hlavou tyč, v nastaveném čase ale Horváth po akci Rajtorala s Daridou na jeden dotek přece jen skóre srovnal.

Dva údery přinesly zvrat

Deset minut po přestávce ho Plzeň dokonce otočila. Po domluvě v kabině převzala aktivitu, začala protivníka důrazněji napadat, v ofenzivě si počínala daleko odvážněji, za což byla odměněna standardní situací a následně gólovou hlavičkou Rajtorala.

Domácímu Kutabovi to pocuchalo nervy natolik, že stáhl rukou zcela zbytečně Limberského a po druhé žluté byl vyloučen. Plzeň proti oslabenému soupeři výhru uhájila, i když v 71. min. jí musela při trestném kopu Pantsila pomoci tyč Kozáčikovy brány a v samém závěru jí při zoufalé snaze Hapoelu po vyrovnání také několikrát zatrnulo.

Hapoel Tel Aviv - Viktoria Plzeň 1:2
Branky: 19. Maman - 45. Horváth, 55. Rajtoral. Rozhodčí: Zwayer - Häcker, Borsch (všichni Něm.). ŽK: Djemba-Djemba, Khutaba, Pentsil  - Čišovský. ČK: 63. Khutaba. Poločas 1:1.
Hapoel:Hapoel: Apoula - Khutaba, Badir, Haimovič, Danin - Djemba Djemba (75. Cohen) - Gordana  (59. Toama), Maman - Damari, Tamuz (70. Pantsil), Ben Heim. Trenér: Abuksis.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Ševinský, Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral, Kolář (81. Hora), Ďuriš (73. Zeman) - Bakoš (88. Hejda). Trenér Vrba.

Reklama

Související témata: