Hlavní obsah

Vrba se v poločase zlobil, Kolářův návrat ale kvitoval. Na trenérův "fén" jsme zvyklí, řekl reprezentant

zp (Tel Aviv)Sport.cz

Po dvouměsíční pauze se zase vrátil do sestavy. V pravý čas, ve chvílích, kdy ho Plzeň nejvíc potřebovala. „Pomohl nám. Dokud měl dost sil, vnesl do naší hry to, co jsme potřebovali,“ kvitoval návrat Daniela Koláře do základní sestavy svého týmu trenér Viktorie Pavel Vrba. „Cítím, že mám ještě na čem zapracovat, ale o střídání jsem si neříkal,“ liboval si po vydařeném comebacku v pohárovém duelu v Tel Avivu i sám Kolář.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Plzeňský Daniel Kolář (vlevo) v souboji s Hananem Mamanem z Tel Avivu.

Článek
Fotogalerie

Nasazení Koláře do zápasu s Hapoelem od prvních minut neslo jisté riziko. Vždyť po prodělané zlomenině dva měsíce na hřišti absentoval. I proto nechával plzeňský trenér rozhodnutí na poslední trénink přímo v Izraeli a na pocitech samotného hráče.

„Cítím se dobře," hlásil Kolář, když na stadiónu Bloomfield absolvoval celý trénink. Proto ke třetímu dílu Evropské ligy vyrukoval od samého začátku a společně s ostatními prožil poločas hrůzy. Sice se šťastným koncem pro Plzeň, neboť v nastaveném čase stihl Horváth vyrovnat, ale kdyby český celek prohrával po třiceti minutách tříbrankovým rozdílem, nemohl by se divit.

„Nebylo to podle našich představ, protože takhle otevřeně jsme rozhodně hrát nechtěli. Ale divákům se musel první poločas líbit. Dva góly, dvě tyče, spousta šancí," trochu zlehčoval Kolář po závěrečném hvizdu strašidelnou první půlhodinu.

„Měli jsme dávat pozor na standardky Izraelců, protože jsme z videa věděli, že jsou jejich silnou zbraní, ale přesto jsme z ní dostali gól. Dost rána," přiznával.

Hráči jsou na trénérův "fén" zvyklí

Pro plzeňského kouče ještě větší. Však také o přestávce řádil a hráči přiznávali, že si zase jednou okusili "Vrbův fén"...

„Neřekl bych, že to bylo nějaké zvláštní pucování. Prostě zvýšil hlas, protože jsme nehráli to, co jsme měli a chtěli. Navíc jsme na jeho "fén" zvyklí, protože se teď rozčiluje celkem často," přiznal Kolář, který těsně před poločasem jako první zavelel k obratu, když hlavičkoval do tyče, aby takřka vzápětí po něm Horváth vyrovnávací branku přece jen dal.

Však si také kouč Vrba tah s nasazením Koláře pochvaloval. „Po posledním ligovém střetnutí s Jabloncem, kdy přišel na hřiště až ve druhé půli, jsem mu vyčítal situaci, kdy zbytečně ztratil míč a my inkasovali, tentokrát ale patřil k našim nejlepším hráčům. Byl v pohybu, zrychloval útočnou fázi, dokázal přečíslit středovou řadu... Dokud měl dost sil, předváděl prostě všechno, na co jsem od něho zvyklý," chválil navrátilce do základní sestavy plzeňský trenér.

„Hrál jsem po dvou měsících, takže sám cítím, že ještě je na čem pracovat. Důležité bylo, že jsme se nakonec dokázali přece jen oklepat a zápas zvládli. Ale že by nám teď mělo ke druhé příčce a postupu stačit jen jedno vítězství? Ono se řekne jenom jednou vyhrát, ale v Evropě je opravdu každý zápas těžký. Nebude nic lehkého získat tři body," nenechal se strhnout optimismem panujícím po výhře v Tel Avivu v plzeňských řadách.

Reklama

Související témata: