Hlavní obsah

Sparta nastoupí i bez Pamiče. Proti Šmoně se chce přiblížit postupu

Haifa

Dva hráče základní sestavy musí dnes večer v izraelské Haifě oželet pražská Sparta. Ve čtvrtém utkání skupiny I Evropské ligy bude chybět kromě Václava Kadlece, který je po operaci přední lebeční kosti, také Manuel Pamič, jenž má problémy s nakopnutým lýtkem z utkání v Mladé Boleslavi. Ukázalo se, že zatím není schopen odehrát zápas na sto procent. Zato kapitán týmu Marek Matějovský byl měl nastoupit od začátku (21.05 h., vysílá ČT Sport).

Foto: Vlastimil Vacek, Sparta.cz

Sparťanští fotbalisté na tréninku v izraelské Haifě.

Článek

„Musíme tým sestavit tak, aby absence byla co nejméně citelná. Kadlec bude hodně chybět nejen vzhledem k jeho způsobu hry a formě, do níž se dostal, ale i gólové efektivitě. S tím se ale musíme smířit. V jeho případě v podstatě máme dvě možnosti. Buď trochu pozměnit herní styl celého mužstva, nebo na jeho místo nasadit jiného hráče. Kadeřábek tuto roli v Boleslavi zvládl, i když je jiný typ,“ naznačil své plány kouč Sparty Vítězslav Lavička. Pamiče má nahradit Roman Polom.

Na hrotu nejspíš Kweuke

Útok Sparty by měl vést Léonard Kweuke, který je přeci jenom důraznější v osobních soubojích než Bekim Balaj. „Naším cílem je uspět a navázat na první vzájemný zápas v Praze, v němž jsme rozhodli dvěma rychlými góly v úvodu. Je nám jasné, že za určitých okolností by nám mohla výhra postup zajistit už nyní. Získané body ho však v každém případě hodně přiblíží. Musíme být ale aktivní. Předpokládám, že soupeř si zanalyzoval první zápas a připraví se na nás. Jestli sledovali i zápasy v Mladé Boleslavi, to nevím. V každém případě nás čeká těžký úkol a věřím, že utkání bude především o fotbale, který se bude líbit divákům,“ přál si kouč Sparty před duelem.

Vedra se nebojí

Zdůraznil také, že k soupeři mají sparťané respekt, protože doma může překvapit. "Nehrají sice na svém stadiónu, který nevyhovuje předpisům UEFA, ale v Izraeli jsou doma. Mají v týmu hodně šikovné hráče, což ukázali i v Praze. Už jejich postup do základní skupiny Evropské ligy svědčí o jejich kvalitě,“ pravil tradičně diplomaticky Lavička s tím, že teplé a hlavně dusné podnebí jeho tým zvládne, jako si s tím před dvěma týdny poradila v Tel Avivu Plzeň..

Trenér domácích Barak Bachar zdůraznil, že pro jeho tým to je zápas se Spartou posledním stéblem, které ho se může chytit, ale ani tak nebude mít situaci ve skupině ve svých rukou. V každém případě chce ale proti Pražanům ukázat, že úřadující izraelský mistr má pořád sílu.

Předpokládané sestavy
Šmona: Amos - Gabai, Cohen, Tzedek, Matovič - Rochet, Gerzicich, Eliša - Abuhazira, Lencse, Abed.
Sparta: Vaclík - Zápotočný, Švejdík, Jarošík, Pamič (Polom) - Holek - Kadeřábek, Matějovský (Grajciar), Hušbauer, Krejčí - Kweuke.
Zápas začíná ve 21.05 h, přímo ho vysílá ČT Sport a jako hlavní řídí Bělorus Kulbakov.

Reklama

Související témata: