Hlavní obsah

Všem nám chyběl pohyb. Bod je velkým zklamáním, přiznal Matějovský

Karel Felt (Haifa)Právo

Už ve čtvrtek večer mohla Sparta slavit postup do jarní fáze Evropské fotbalové ligy. K jistotě stačilo Pražanům porazit v Haifě průměrný tým Kirjat Šmona. Jenže se tak nestalo. V Izraeli vydolovali jen bod a ještě jeden potřebují. K vítězství jim nepomohl ani návrat kapitána Marka Matějovského.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kapitán Sparty Marek Matějovský

Článek
Fotogalerie

„Ten bod je velikým zklamáním. Do Haify jsme letěli s jasným cílem vyhrát a zajistit si postup. To se nepovedlo. Nebudeme se vymlouvat na klimatické podmínky, i když bylo hodně dusno, sám jsem cítil, že mi to v tom počasí nejde. Především nám všem chyběl pohyb, neběhali jsme tak dobře jako v Praze při prvním utkání, kdy jsme na ně vlítli, dali dva rychlé góly a zápas kontrolovali,“ přiznal příčiny bídného výkonu Matějovský.

Úder přišel brzy

Zatímco doma Sparta po třech minutách nad Šmonou vedla, v Haifě to bylo přesně naopak. Inkasovaný gól jako by jí uzemnil. „To je vždycky těžké, když inkasujete hned na začátku a ještě soupeři gól nabídnete na zlatém podnose vlastní chybou. Domácí to nakoplo stejně jako nás před čtrnácti dny v Praze. My jsme se tady snažili rychle zvednout a zápas otočit, bohužel se nám podařilo dát jen jeden gól, což je málo,“ litoval Matějovský.

Izraelský mistr se ale do dalších akcí příliš nehnal. „Oni si to začali hned po gólu zdlouhavě rozehrávat. Tak trochu tahali čas. My jsme se je snažili napadat výš, ale to nám v tom dusnu bralo rychle síly. Celkově bylo vidět, že nám to nesedlo, ale i tak jsme prostě měli zápas zvládnout,“ krčil rameny kapitán Sparty.

Zápas bez šancí

Zápas tak nabídl fotbalovou bídu bez výraznějších příležitostí. „To mě mrzí z naší strany opravdu hodně. Měli jsme si jich vytvořit víc. Kdybych to třeba ve druhé půli trefil z trestňáku, odjížděli jsme se třemi body. Mohli jsme z minima získat maximum... Postup ale máme pořád na dosah. Není důvod věšet hlavy. Musíme se nachystat na další zápasy a nejméně jeden bod ještě vybojovat,“ pravil odhodlaně.

O tom, že Lyon zvítězil v Bilbau a Spartu tak udržel v lepší pozici, se Pražané dozvěděli až po utkání. „Po výsledku jsme se nijak nepídili. Chtěli jsme si to uhrát sami. Mohli jsme mít klid. Misi jsme tu nesplnili. Výhra Lyonu nám jen usnadnila situaci. Pořád to máme ve svých rukou a ztratit tuhle šanci by byla škoda,“ konstatoval Matějovský.

Reklama

Související témata: